27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalVIDEO. Cu câteva zile înainte de alegerile europene, fermierii spanioli și francezi...

VIDEO. Cu câteva zile înainte de alegerile europene, fermierii spanioli și francezi blochează frontiera

Fermierii spanioli și francezi au blocat drumurile de-a lungul graniței prin munții Pirinei, înaintea alegerilor europarlamentare, pentru a protesta împotriva unei concurențe neloiale din afara Uniunii Europene, scrie Reuters.

La începutul acestui an, fermierii au blocat drumurile săptămâni întregi în țări din întreaga UE, afirmând că se confruntă cu creșterea costurilor și a taxelor, cu birocrația, cu reglementările de mediu excesive și cu concurența neloială din partea importurilor de alimente ieftine.

În contextul în care se apropie alegerile europarlamentare din 6-9 iunie, fermierii francezi și spanioli au folosit zeci de tractoare pentru a bloca ambele părți ale frontierei, pe autostrada AP-8 în Țara Bascilor și pe autostrada AP-7 în Catalonia.

„Din moment ce avem alegeri europene, să vedem dacă politicienii noștri iau în serios sectorul și ne ascultă cererile”, a declarat pentru Reuters fermierul spaniol Josep Juscafrase, în vârstă de 54 de ani.

Săptămânile de proteste ale fermierilor au obligat UE, în luna mai, să prelungească cu șase luni subvențiile, pentru a sprijini sectorul agricol al blocului celor 27 de țări.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă