23 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSportFotbalNaționala de fotbal feminin a României a învins Bulgaria și este liderul...

Naționala de fotbal feminin a României a învins Bulgaria și este liderul grupei în preliminariile Campionatului European

Echipa națională de fotbal feminin a României a învins la București echipa Bulgariei, cu 1-0, în preliminariile Campionatului European de Fotbal Feminin din 2025.

Unicul gol a fost marcat de Ștefania Vătafu în minutul 76 al meciului. Vătafu este și campioană în Belgia alături de echipa sa, Anderlecht. Meciul tur, cel câștigat de România, s-a disputat vineri, pe stadionul Arcul de Triumf din București. Meciul retur se va juca în ziua de marți, 4 iunie, la Sofia.

Următorul meci de acasă al naționalei feminine a României este programat pe 16 iulie 2024. În acea zi, România va înfrunta Armenia, echipă aflată pe locul doi în grupa preliminariilor.

Dupa victoria de vineri, româncele conduc grupa cu 9 puncte. În cele trei meciuri disputate până acum (anterior au fost scoruri de 1-0 cu Bulgaria și Kazahstan pe teren propriu și 5-0 cu Armenia în deplasare), România nu a primit niciun gol, fiind liderul detașat al grupei. Naționala României este urmată de Armenia, cu 6 puncte. Pe locul al treilea este acum Bulgaria, cu 3 puncte, iar Kazahstan ocupă ultima poziţie, cu niciun punct.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă