27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalMama lui Michelle Obama, Marian Robinson, a murit la 86 de ani

Mama lui Michelle Obama, Marian Robinson, a murit la 86 de ani

Marian Robinson, mama fostei Prime Doamne a SUA, Michelle Obama, a murit la 86 de ani, scrie BBC.

Într-o declarație, familia ei a precizat că Robinson a murit „în liniște” vineri dimineață.

Robinson a fost o prezență binecunoscută la Casa Albă în timpul celor opt ani de administrație a lui Barack Obama, între 2009-2017.

Ea a petrecut o mare parte din acest timp având grijă de cele două nepoate ale sale, Malia și Sasha, fiicele lui Michelle și Barack Obama.

Într-o declarație postată pe X, fostul Twitter, doamna Obama a scris: „Mama mea, Marian Robinson, a fost stânca mea, mereu acolo pentru orice aveam nevoie. A sprijinit constant întreaga noastră familie, iar noi suntem îndurerați să vă spunem că a murit astăzi. Am vrut să vă oferim câteva reflecții despre viața ei remarcabilă”.

Nu au fost oferite alte detalii despre cauza morții.

Născută în 1937, Robinson a crescut în Chicago, oraș în care și-a petrecut o mare parte din viață înainte de a accepta să vină la Washington DC după victoria electorală a lui Obama.

La începutul vieții sale, a studiat pentru a deveni profesoară înainte de a lucra ca secretară. A crescut-o pe Michelle și pe celălalt copil al ei, Craig, împreună cu soțul ei, Frasier Robinson, în partea de sud a orașului Chicago.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...
Ultima oră
Pe aceeași temă