27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInternaționalAlegeri istorice în Mexic. O femeie ar putea ocupa pentru prima dată...

Alegeri istorice în Mexic. O femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția de președinte

Pe 2 iunie, mexicanii își vor alege viitorul președinte într-o cursă istorică în care o femeie ar putea ocupa pentru prima dată funcția supremă, de președinte al țării, notează CNN.

Candidații sunt Claudia Sheinbaum, Xóchitl Gálvez și Jorge Álvarez Máynez.

Sheinbaum, în vârstă de 61 de ani, este un fost primar al orașului Mexico City și cercetător în domeniul climei. Un aliat politic de lungă durată al președintelui în exercițiu Andrés Manuel López Obrador, ea a fost secretarul pentru mediu al orașului Mexico City în perioada 2000-2006, când acesta era primar.

Xóchitl Gálvez este susținută de o coaliție de opoziție formată din partidele PRI, PAN și PRD din Mexic. Este un fost senator și a ocupat anterior funcția de înalt oficial pentru comunitatea indigenă în timpul fostului președinte Vicente Fox.

Jorge Álvarez Máynez, singurul bărbat din acestă cursă, a intrat în atenția internațională la începutul acestei luni, când o scenă s-a prăbușit la evenimentul său de campanie din orașul San Pedro Garza García din nord-estul țării, provocând moartea a nouă persoane și rănirea a cel puțin 121 de persoane.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...

Volkswagen își revizuiește din nou prognozele anuale din cauza performanțelor slabe și a condițiilor economice dificile

Volkswagen a anunțat vineri o revizuire negativă a previziunilor sale anuale, marcând a doua ajustare în mai puțin de trei luni. Această decizie a...

Alerte meteo de ploi torențiale și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării, începând de sâmbătă

Meteorologii au emis avertizări de ploi abundente și torențiale pentru nordul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, precum și Carpații Meridionali...
Ultima oră
Pe aceeași temă