9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialAstazi, cativa stropi prin nord-vest

Astazi, cativa stropi prin nord-vest

In tara. Vreme predominant frumoasa. In regiunile nord-vestice, ploi slabe izolate. Maxime 21-28°C; minime 8-16°C, usor mai coborate in depresiuni.
Dimineata si noaptea, pe arii restranse, ceata in zonele joase. Presiunea atmosferica, relativ stationara.

Maine, temperaturi destul de ridicate
In tara. Vreme calda. Numai izolat ploi slabe in Maramures, nordul Crisanei si al Transilvaniei. Vant cu unele intensificari in Campia de Vest. Maxime 23-29°C; minime 8-18°C. Presiunea atmosferica, in scadere usoara.

Comentariul specialistului
Sudul si sud-estul continentului se vor afla intr-un camp de presiune relativ ridicat, in timp ce Depresiunea Islandeza care ocupa nord-vestul se va mai extinde catre centru si nord-est. Cum principalele fronturi ale acesteia raman departe de tara noastra, vom beneficia de o vreme frumoasa, doar in orele diminetii urmand a se forma putina ceata in zonele joase. In acelasi timp un transport de masa mai calda dinspre nordul Africii va face ca regimul termic sa se situeze peste mediile multinanuale ale inceputului de octombrie.

In Europa Nord-Vestica, ploi mai puternice
Vremea va fi in general instabila in tarile din jumatatea nord-vestica a continentului. Va ploua pe arii extinse in Franta, Arhipelagul Britanic, tarile scandinave si tarile baltice, local in Peninsula Iberica si nordul Rusiei si izolat in tarile central-europene. In restul Europei, vremea va fi in general frumoasa si calda.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă