18 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăEconomieBani & AfaceriPresiunile asupra prețurilor la energia electrică au afectat veniturile Hidroelectrica

Presiunile asupra prețurilor la energia electrică au afectat veniturile Hidroelectrica

Veniturile Grupului Hidroelectrica au înregistrat o reducere de 22 la sută pentru primul trimestru al anului 2024, comparativ cu primul trimestru al anului 2023, anunță un comunicat de presă transmis de Hidroelectrica.

Hidroelectrica a publicat la Bursa de Valori București raportul privind rezultatele operaționale ale Grupului pentru primul trimestru al anului 2024.

„Conform datelor prezentate în raport, în primele trei luni din acest an producția de energie electrică a înregistrat o scădere moderată de 3% față de aceeași perioadă a anului precedent, ca urmare a unei hidrologii mai scăzută decât în anul 2023. De asemenea, veniturile Grupului au înregistrat o reducere de 22% comparativ cu primul trimestru al anului 2023, în linie cu previziunile bugetare, în mare parte din cauza presiunilor asupra prețurilor de vânzare a energiei electrice atât pe piața locală, cât și pe cea europeană interconectată, ca urmare a unui sezon de iarnă moderat la nivelul întregii regiuni”, precizează comunicatul de presă transmis de Hidroelectrica.

”Rezultatele pentru primul trimestru al anului 2024 reflectă mediul de piață dificil și presiunile asupra prețurilor la energia electrică. Cu toate acestea, suntem angajați să gestionăm eficient aceste provocări și să ne menținem pe drumul stabilit în cadrul Planului de Administrare”, a declarat Karoly Borbely, CEO-ul Hidroelectrica.

În primul trimestru al anului 2024, conducerea Hidroelectrica s-a concentrat pe identificarea, analiza și documentarea oportunităților de dezvoltare oferite de piață, în paralel cu implementarea unor procese de eficientizare a activității din cadrul Companiei. De asemenea, s-a urmărit menținerea și dezvoltarea portofoliului actual de afaceri al Hidroelectrica și integrare în cadrul Grupului a activelor UCM Reșița, „asigurându-ne că ne păstrăm statutul asumat, acela de companie 100% verde”.

Hidroelectrica a debutat pe 12 iulie 2023 pe Piaţa Reglementată a BVB şi a intrat la tranzacţionare sub simbolul H2O. Oferta publică inițială a Hidroelectrica a fost cea mai mare ofertă din Europa şi a treia cea mai mare din lume.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și furnizează servicii tehnologice pentru Sistemul Energetic Național. Compania, esențială pentru un sector strategic, cu implicații în siguranța națională, operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW și – în plus, deține un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW. De asemenea, compania deține – conform ultimelor date oficiale, o cotă de 12.81% din piața de furnizare.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Care sunt cele mai căutate locuri de muncă în România și ce oferte au angajatorii în prezent

Piața muncii din România a înregistrat un interes ridicat pentru locurile de muncă din sectorul transporturilor, în special pentru șoferii de categorie B, șoferii...

Trafic rutier închis pe 3 drumuri naționale și 9 drumuri județene, în zonele inundate

Viiturile au afectat grav mai multe localităţi din Galați și Vaslui şi au dus la blocarea temporară a unor drumuri judeţene şi naţionale Localităţile afectate...

Piața IT din România încetinește: Angajările scad și salariile încep să se stabilizeze

Piața locală de IT a început să își piardă ritmul de creștere, cu o scădere semnificativă a numărului de angajați în companiile de top,...
Ultima oră
Pe aceeași temă