21.5 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSportFotbalEuropa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu 2-0, în prima manșă semifinalelor. În celălalt meci al serii, Olympique Marseille şi Atalanta Bergamo au terminat nedecis, 1-1.

Echipa antrenată de Xabi Alonso, care a cucerit pentru prima dată în istoria sa titlul în Germania, s-a impus prin golurile marcate de Florian Wirtz (28) şi Robert Andrich (73).

Finalistă în 2023, AS Roma a avut o bară la 0-0, prin Romelu Lukaku (21). Cele două echipe s-au înfruntat şi în semifinalele ediţiei trecute.

Bayer Leverkusen a ajuns acum la 47 de meciuri consecutive în acest sezon fără înfrângere (39 de victorii şi opt egaluri).

În cealaltă semifinală, Olympique Marseille şi Atalanta Bergamo au terminat nedecis, 1-1. Gianluca Scamacca a deschis scorul pentru oaspeţi (11), dar Merseille a egalat la scurt timp, prin congolezul Chancel Mbemba (20).

Olympique a fost mai aproape de victorie, având şi o bară, prin marocanul Azzedine Ounahi (73).

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Revolut introduce, în prag de vacanță, o nouă funcție de securitate pentru a proteja fondurile clienților de hoții de buzunare

Revolut, banca digitală cu peste 3,5 milioane de clienți retail în România și 40 de milioane la nivel global, introduce funcția Protecția Fondurilor, un...

Zeci de mii de firme au ,,dispărut” de la începutul anului, potrivit datelor oficiale

Un număr de 32.626 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele patru luni din 2024, cu peste 44% mai multe comparativ...

Rusia – Ucraina, ziua 842: Zelenski cere G7 un Plan Marshall

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut liderilor din ţările G7 să aprobe un "Plan Marshall" pentru reconstrucţia Ucrainei după pagubele cauzate de invazia Rusiei. Avem...
Ultima oră
Pe aceeași temă