13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialStart in "Carpat Express Rallye Raid"

Start in „Carpat Express Rallye Raid”

ARAD. Aproximativ o suta de motociclisti din zece tari europene s-au aliniat, marti, la Arad, la startul competitiei "Carpat Express Rallye Raid”. Este vorba despre cea mai complexa aventura europeana dedicata motocicletelor Tot-Teren.
Potrivit organizatorilor, pentru editia 2006 a competitiei, partenerul oficial al raliului este Consiliul Judetean Alba, concursul fiind organizat sub egida Federatiei Romane de Motociclism, Uniunii Europene de Motociclism si sub inaltul patronaj al Regiei Nationale a Padurilor. Motociclistii vor traversa judetele Arad, Hunedoara si Alba, avand de parcurs un total de 1.300 de kilometri, dintre care in peste 800 se vor desfasura probe speciale.
Miercuri va avea loc prima etapa a aceste editii a raliului, care se va desfasura in Masivul Codru Moma si in Platoul Carstic Vascau. Joi, concurentii vor avea de parcurs o etapa foarte lunga si solicitanta cu doua probe speciale in masivele Bihor si Metaliferi, urmand ca la Alba Iulia sa se desfasoare vineri etapa superlativelor in Masivul Sureanu, cea mai dificila etapa a raliului, care va contine si o proba speciala de 200 de kilometri.
Sambata, in finalul competitiei va avea loc un circuit in zona masivului Trascau, cu o proba speciala de 150 de kilometri. Apoi, seara, in fata Casei de Cultura din Alba Iulia va avea loc festivitatea de premiere si o demonstratie pentru public, gen Trial.
Trofeele, premiile si medaliile vor fi inmanate castigatorilor de presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, si de primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.
„Carpat Express” este un raliu unic in Romania si in Europa atat datorita complexitatii traseului, infrastructurii organizatorice, cat si caracterului sportiv profesionist.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă