5.4 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialStadionul "CFR" Cluj va avea 7.000 de locuri acoperite

Stadionul „CFR” Cluj va avea 7.000 de locuri acoperite

Stadionul „CFR” Cluj va deveni una dintre cele mai mari arene sportive din Transilvania. Conducerea clubului de fotbal a anuntat un program de investitii cu o durata de cinci ani, care ar urma sa transforme terenul intr-o adevarata bijuterie.
Mai intai, conducerea „CFR” va construi o noua tribuna a stadionului din Dealul Gruia. Proiectul ar urma sa primeasca toate aprobarile in aceasta toamna, iar lucrarile efective ar urma sa inceapa in primavara anului 2007. Tribuna ar urma sa fie finalizata in vara anului 2008. Ea va avea 7.000 de locuri, toate acoperite.
In noua tribuna va exista retea de Internet si un loc special amenajat pentru transmisiile radio-TV. In ea vor fi amenajate si patru loje. In paralel cu construirea tribunei, conducerea clubului va aduce si o instalatie de nocturna. Cu aceste dotari, stadionul ar putea sa gazduiasca meciurile oficiale ale echipei nationale.
Presedintele „CFR” Cluj, Iuliu Muresan, a declarat ca tot in perioada urmatoare ar trebui clarificat si statutul juridic al arenei. Aceasta ar putea fi concesionata clubului de fotbal pe o perioada de 49 de ani de catre Ministerul Transporturilor. Declaratii in acest sens au fost facute deja atat de presedintele Romaniei, Traian Basescu, cat si de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.
Pana acum, conducerea clubului de fotbal a finantat refacerea gazonului, pe care vor exista trei feluri de iarba si care va deveni disponibil la inceputul lunii octombrie.
Pe termen mediu, dupa construirea noii tribune, vor fi extinse si peluza, precum si actuala tribuna, cu ajutorul unor stalpi. In prezent, stadionul are o capacitate de 10.000 de locuri. Dupa toate aceste investitii, el ar putea ajunge la circa 25.000 de locuri.
Tot conducerea CFR Cluj a primit un teren de cinci hectare in comuna Baciu, unde ar urma sa amenajeze un teren de antrenament modern, cu tot cu vestiare. Membrii conducerii clubului au anuntat ca au inceput tratativele si cu alte primarii din apropierea municipiului Cluj-Napoca. Ei vor sa mai primeasca doua parcele, pe care sa amenajeze un teren cu gazon natural si un teren cu gazon artificial.
Aceste baze sportive vor fi folosite deopotriva de prima echipa a „CFR”, cat si de cele de copii si de juniori.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă