16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSocialJustițieSchimbări importante în Cehia pentru cuplurile de același sex

Schimbări importante în Cehia pentru cuplurile de același sex

Începând cu anul viitor, cuplurile de același sex din Republica Cehă vor beneficia de majoritatea drepturilor acordate persoanelor căsătorite, cu excepția dreptului la căsătorie, conform unei noi legi promulgate de președintele Petr Pavel.

Drepturi extinse pentru cuplurile de același sex din Republica Cehă

Noua legislație privind „parteneriatul” acordă cuplurilor de același sex din Republica Cehă drepturi extinse, inclusiv dreptul la proprietate comună, dreptul de a-și moșteni partenerul și posibilitatea ca partenerul sau partenera unui părinte biologic să adopte copiii acestuia. Cu toate acestea, adoptarea rămâne imposibilă în alte situații, scrie Agerpres.

Înainte de această lege, cuplurile de același sex puteau încheia doar „parteneriate înregistrate”, care ofereau drepturi mai limitate decât cele prevăzute acum.

Potrivit informațiilor furnizate de Asociația Internațională a Lesbienelor, Gayelor, Bisexualilor, Transgenderilor și Intersexualilor (ILGA), cuplurile de același sex au dreptul de a adopta copii în 37 de țări din întreaga lume, cu precădere în Europa, America de Nord și America Latină.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...

Probleme pentru Universitatea Craiova! Se amâna debutul lui Cicâldău

Universitatea Craiova se confruntă cu o problemă în ceea ce privește revenirea lui Alexandru Cicâldău, mijlocașul de 27 de ani, care continuă să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă