5.4 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialGrupul conservatorilor clujeni cere revenirea la denumirea PUR

Grupul conservatorilor clujeni cere revenirea la denumirea PUR

Vicepresedintele Partidului Conservator, deputatul clujean Petru Calian, care este liderul informal al unei grupari din PC, a anuntat ca va propune conducerii formatiunii pe care o reprezinta sa revina la vechea denumire, cea de Partidul Umanist Roman. Parlamentarul crede ca aceasta revenire la vechea denumire va aduce si cresterea in sondaje a partidului, peste pragul electoral. Din grupul lui Calian mai fac parte secretarul de stat Ovidiu Calin si deputatul Nicolae Popa, liderul filialei din Alba a Partidului Conservator.
Deputatul clujean a mai declarat ca in mediul rural, multi oameni nu au aflat inca de faptul ca PUR a devenit PC. In plus, considera Calian, vechea doctrina umanista, social-liberala, a partidului ar avea o priza la public mai mare decat cea conservatoare. Un alt argument ar fi acela ca brandul PUR ar fi mai puternic decat PC.
Liderul conservator a mai observat ca PRM a crescut in sondaje dupa ce a revenit de la vechea sa denumire, PPRM, la fel ca si PNTCD, dupa ce liderii acestui partid au anuntat ca vor sa renunte la denumirea PPCD. Petru Calian a mai adus in discutie faptul ca reprezentantii Partidului Popular European, care grupeaza partidele conservatoare din Europa, au refuzat sa acorde Partidului Conservator statutul de membru observator, iar cei doi euroobservatori ai formatiunii isi desfasoara activitatea in cadrul grupului liberal.
„Acest lucru ar fi inca un argument in favoarea revenirii la doctrina social-liberala, abandonata de un an de Partidul Conservator”, a adaugat Petru Calian. Si fostii sefi ai filialelor PUNR din Transilvania care acum fac parte din PC au marturisit ca ar prefera denumirea PUR.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă