18.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒInvestigaศ›ii Romรขnia LiberฤƒIncognitoEXCLUSIV. Decizia lui Nicuศ™or Dan de a elimina linia STB 336, fiasco...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicuศ™or Dan de a elimina linia STB 336, fiasco รฎn trafic. Locuitorii din Militari, rฤƒmaศ™i fฤƒrฤƒ autobuz care sฤƒ-i ducฤƒ la Spitalul Universitar. FOTO

Locuitorii din cartierul bucureศ™tean Militari au rฤƒmas fฤƒrฤƒ singurul autobuz care รฎi transporta pรขnฤƒ รฎn faศ›a Spitalului Universitar. Decizia lui Nicuศ™or Dan de a elimina linia 336 a agravat problemele de trafic de pe cel mai aglomerat bulevard al Capitalei.

Mulศ›i bucureศ™teni, locuitori ai cartierului Militari, รฎn special, au contactat reporterii cotidianului naศ›ional โ€œRomรขnia liberฤƒโ€, nemulศ›umiศ›i de hotฤƒrรขrea administraศ›iei publice locale conduse de Nicuศ™or Dan de a elimina linia de autobuz 336, รฎnlocuind-o cu un traseu redus al troleibuzului 61.

Cetฤƒศ›enii considerฤƒ cฤƒ eliminarea liniei de autobuz a รฎngreunat traficul de pe Bulevardul Iuliu Maniu, oricum cea mai aglomeratฤƒ arterฤƒ din Capitalฤƒ.

Bolnavii, obligaศ›i la mers pe jos pรขnฤƒ la spital

O altฤƒ mare problemฤƒ pentru locuitorii din Militari este cฤƒ linia de autobuz 336 era singurul mijloc de transport public care รฎi lฤƒsa exact รฎn faศ›a Spitalului Universitar de Urgenศ›ฤƒ Bucureศ™ti.

Linia 61 รฎi lasฤƒ acum la cel puศ›in 10 โ€“ 15 minute de mers pe jos faศ›ฤƒ de unitatea de primiri urgenศ›e a Spitalului Universitar, ceea ce poate รฎnsemna foarte mult pentru o persoanฤƒ cu probleme ortopedice, de exemplu.

รŽntr-un rฤƒspuns oficial pentru โ€œRomรขnia liberฤƒโ€, Societatea de Transport Bucureศ™ti (STB) susศ›ine cฤƒ noua linie 61 a preluat รฎn proporศ›ie de 100% traseul autobuzului 336.

Nu este รฎnsฤƒ adevฤƒrat, patru staศ›ii din zona Splaiul Independenศ›ei care fฤƒceau parte din traseul autobuzului 336, printre care ศ™i staศ›ia Spitalul Universitar, fiind eliminate din traseul liniei 61.

Primarul general ignorฤƒ cererile cetฤƒศ›enilor

โ€œMenศ›ionฤƒm cฤƒ traseul liniei 336 funcศ›iona รฎn cea mai mare parte a lui pe sub reศ›eaua de troleibuz. Prin aceastฤƒ mฤƒsurฤƒ, este redusฤƒ poluarea prin รฎnlocuirea treptatฤƒ a vechilor autobuze cu motor Diesel cu cele electrice, cu emisii zeroโ€, ne-a transmis STB.

Imagini surprinse de jurnaliศ™ti ai publicaศ›iei noastre aratฤƒ cฤƒ pe linia 61 circulฤƒ รฎnsฤƒ zilnic autobuze Otokar pe motorinฤƒ, achiziศ›ionate รฎn mandatul de primar al Gabrielei Firea ศ™i chiar autobuze Mercedes-Benz Citaro cu o vechime de aproape 20 de ani.

Legat de problema eliminฤƒrii singurei linii STB care transporta locuitorii cartierului Militari la Spitalul Universitar, societatea subordonatฤƒ Primฤƒriei Capitalei precizeazฤƒ: โ€œPentru a ajunge la Spitalul Universitar, cฤƒlฤƒtorii pot coborรฎ din vehiculele liniei 61 la staศ›ia โ€žFacultatea de Medicinฤƒโ€, sau dupฤƒ traversarea Bulevardului Eroilor, รฎn staศ›ia โ€žB-dul Eroilorโ€. Optimizarea transportului public se face prin eliminarea paralelismelor, mai ales cฤƒ prin noua politicฤƒ tarifarฤƒ, cฤƒlฤƒtorii pot schimba liniile de transport รฎn intervalul de timp oferit de titlul de transport achiziศ›ionatโ€.

Cu aproximativ o lunฤƒ de zile รฎn urmฤƒ, STB ne menศ›iona cฤƒ a primit douฤƒ petiศ›ii prin care se solicita menศ›inerea liniei 336.

Societatea nu a precizat ศ™i cรขศ›i semnatari au cele douฤƒ petiศ›ii.

Am solicitat STB o actualizare a informaศ›iilor legate de petiศ›ii primite, dar, pรขnฤƒ la รฎncheierea ediศ›iei nu am primit un rฤƒspuns.

Potrivit STB, valoarea totalฤƒ a contractului pentru achiziศ›ionarea celor 100 de troleibuze Solaris Trollino 12M este de 290.318.350,00 lei fฤƒrฤƒ TVA.

โ€œNoile troleibuze Solaris Trollino 12M cu autonomie de aproximativ 20 km au intrat รฎn circulaศ›ie pe linia 61 รฎncepรขnd cu data de 19.02.2024, dupฤƒ ce, cu douฤƒ zile รฎnainte, acestea intraserฤƒ รฎn circulaศ›ie ศ™i pe linia 93. รŽn prezent, pe linia 61 โ€“ care a preluat traseul fostei linii de autobuz 336, circulฤƒ un numฤƒr de nouฤƒ troleibuze Solaris, parcul fiind completat cu 11 autobuze preluate din linia 336. Autonomia de 20 km de care beneficiazฤƒ aceste troleibuze le permite sฤƒ circule pe baterii pe tronsonul cuprins รฎntre staศ›ia โ€žApusuluiโ€ ศ™i capฤƒtul de linie โ€žComplex Comercial Apusuluiโ€, unde nu existฤƒ reศ›ea electricฤƒ. Parcul liniei 61 va fi completat cu troleibuze noi, pe mฤƒsura livrฤƒrii lor de cฤƒtre producฤƒtorโ€, ne-a mai precizat STB.

Dupฤƒ cum demonstreazฤƒ imagini surprinse de reporterii cotidianului naศ›ional โ€œRomรขnia liberฤƒโ€, au apฤƒrut deja ศ™i primele probleme la noile troleibuze Solaris.

Unui astfel de troleibuz i-au picat รฎncฤƒrcฤƒtoarele cu energie electricฤƒ, din mers, pe Bulevardul Regina Elisabeta, รฎn data de 29 martie a.c..

รŽn plus, troleibuzele Solaris se dovedesc semnificativ mai lente รฎn comparaศ›ie cu vechile autobuze, ceea ce reprezintฤƒ o problemฤƒ pentru cel mai aglomerat bulevard din Capitalฤƒ, Iuliu Maniu.

Un troleibuz al liniei 62 a fost tractat de o autoutilitarฤƒ a STB, dupฤƒ ce s-a defectat, รฎn daya de 10 aprilie 2024.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  XFacebook ศ™i Google News!

Laurenศ›iu Muศ™oiu
Laurenศ›iu Muศ™oiu
Laurenศ›iu Mihail Muศ™oiu lucreazฤƒ รฎn presa centralฤƒ din anul 2008. Din anul 2018 lucreazฤƒ la โ€œRomรขnia liberฤƒโ€. A absolvit Facultatea de Jurnalism ศ™i ศ˜tiinศ›ele Comunicฤƒrii din cadrul Universitฤƒศ›ii din Bucureศ™ti. Deศ›ine un master รฎn Cercetare รฎn ศ˜tiinศ›ele Comunicฤƒrii. Este, de asemenea, profesor pentru รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขntul primar ศ™i preศ™colar.
Cele mai citite

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...

Hei, coศ™mar, coศ™marโ€ฆ

De la un timp, noaptea, am coลŸmaruri. Pentru cฤƒ totuลŸi sunt un om echilibrat, am hotฤƒrรขt sฤƒ visez ziua, cu ochii deschiลŸi. De...

Morศ›i de beศ›i

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite รฎn ultimele patru luni cu ocazia descฤƒrcฤƒrii arheologice a zonei unde urmeazฤƒ sฤƒ se construiascฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ