20.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒPoliticฤƒVIDEO. Predoiu: "Ungaria continuฤƒ sฤƒ susศ›inฤƒ aderarea Romรขniei la Schengen terestru"

VIDEO. Predoiu: „Ungaria continuฤƒ sฤƒ susศ›inฤƒ aderarea Romรขniei la Schengen terestru”

รŽn urma unei รฎntรขlniri de lucru cu omologul sฤƒu de la Budapesta, Sandor Pinter, ministrul Afacerilor Interne din Romรขnia, Cฤƒtฤƒlin Predoiu, a reiterat angajamentul Ungariei de a susศ›ine aderarea Romรขniei la spaศ›iul Schengen, inclusiv cu deschiderea frontierelor terestre, รฎn cursul acestui an.

„Dupฤƒ discuศ›iile de sฤƒptฤƒmรขna trecutฤƒ de la Sofia cu ministrul bulgar Stoyanov ศ™i cu comisarul european Johansson, astฤƒzi, la Budapesta, am avut o รฎntรขlnire de lucru รฎmpreunฤƒ cu ministrul ungar Sรกndor Pinter.

Ungaria va continua sฤƒ susศ›inฤƒย accederea Romรขniei รฎn Spaศ›iul Schengen cu frontierele terestre รฎn anul 2024.

Avem un plan diplomatic bine stabilit pe care o sฤƒ รฎl urmฤƒm pรขnฤƒ ne vom atinge obiectivul.

De asemenea, am discutat cu colegul ungar mฤƒsuri de combatere a migraศ›iei ilegale, de รฎntฤƒrire a frontierei, de combatere a traficului de persoane ศ™i a traficului de droguri. รŽn acest scop, vom suplimenta numฤƒrul poliศ›iศ™tilor atรขt de frontierฤƒ, cรขt ศ™i judiciariศ™ti care, รฎn echipe mixte cu colegii ungari, sฤƒ multiplice eforturile noastre pe liniile de muncฤƒ expuse mai sus.

Am discutat, de asemenea, mฤƒsuri de รฎntฤƒrire a cooperฤƒrii รฎn materie de protecศ›ie civilฤƒ.

Pe toate aceste linii, cooperarea noastrฤƒ este excelentฤƒ ศ™i va continua รฎn aceศ™ti parametri.

Am stabilit cu ministrul Sรกndor Pinter sฤƒ continuฤƒm รฎntรขlnirile noastre fie la Bucureศ™ti, fie la Bruxelles, astfel รฎncรขt sฤƒ ne asigurฤƒm cฤƒ tot ceea ce am decis astฤƒzi va fi รฎmplinit”, a transmis Cฤƒtฤƒlin Predoiu.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ peย X,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu รฎn presฤƒ. Am trecut pe la ProTv ศ™i Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la Romรขnia Liberฤƒ.
Cele mai citite

Arena Elevilor, cel mai mare eveniment de orientare รฎn carierฤƒ, are loc la Bucureศ™ti

100 de speakeri vor urca pe scena Circului Metropolitan pentru a susศ›ine un adevฤƒrat program inovator de consiliere ศ™i รฎndrumare vocaศ›ionalฤƒ destinat elevilor, menit...

Taxฤƒ pentru Fontana di Trevi. Italia รฎncearcฤƒ sฤƒ combatฤƒ turismul excesiv

Autoritฤƒศ›ile din Roma iau รฎn considerare introducerea unui sistem de bilete pentru vizitatorii Fontana di Trevi, una dintre cele mai faimoase atracศ›ii turistice din...

O nouฤƒ demitere รฎn Superliga: Al treilea antrenor pleacฤƒ รฎn douฤƒ zile. Cine va prelua echipa

Sepsi renunศ›ฤƒ la Bernd Storck dupฤƒ un รฎnceput dezastruos de sezon Clubul Sepsi OSK a decis sฤƒ se despartฤƒ de antrenorul Bernd Storck, dupฤƒ o...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ