17.1 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒPoliticฤƒGabriela Firea anunศ›ฤƒ cฤƒ situaศ›ia lui Cฤƒtฤƒlin Cรขrstoiu va fi discutatฤƒ รฎn...

Gabriela Firea anunศ›ฤƒ cฤƒ situaศ›ia lui Cฤƒtฤƒlin Cรขrstoiu va fi discutatฤƒ รฎn coaliศ›ie รฎn curรขnd

PreลŸedintele PSD BucureลŸti, Gabriela Firea, a declarat joi cฤƒ situaลฃia candidatului susลฃinut de PSD ลŸi PNL la Primฤƒria Capitalei, Cฤƒtฤƒlin Cรฎrstoiu, ar urma sฤƒ fie discutatฤƒ รฎntr-o รฎntรขlnire a coaliลฃiei, รฎn acest sfรขrลŸit de sฤƒptฤƒmรขnฤƒ sau luni dimineaลฃa, potrivit agerpres.ro.

รŽntrebatฤƒ despre o posibilฤƒ o retragere a candidaturii lui Cฤƒtฤƒlin Cรฎrstoiu sau despre organizarea unei conferinลฃe de presฤƒ รฎn care Cรฎrstoiu sฤƒ rฤƒspundฤƒ acuzaลฃiilor care i se aduc, Gabriela Firea a precizat cฤƒ subiectul ar urma sฤƒ fie discutat la ลŸedinลฃa coaliลฃiei.

„Este comunicat faptul cฤƒ domnul prim-ministru se รฎntoarce รฎn ลฃarฤƒ mรขine. Cu siguranลฃฤƒ รฎn weekend sau luni dimineaลฃฤƒ vom avea o รฎntรขlnire la nivelul coaliลฃiei de guvernare, unde se va discuta ลŸi acest subiect, pe lรขngฤƒ celelalte teme politice. ลži cu siguranลฃฤƒ se va lua o decizie care va fi ulterior anunลฃatฤƒ รฎn cadru adecvat, รฎntr-un cadru politic. (โ€ฆ) Nu pot eu sฤƒ speculez (รฎn legฤƒturฤƒ cu o posibilฤƒ retragere – n.r.), รฎnainte ca liderii coaliลฃiei, preลŸedinลฃii celor douฤƒ mari partide, sฤƒ discute la รฎntoarcerea premierului รฎn ลฃarฤƒ”, a precizat Firea, รฎntr-o conferinลฃฤƒ de presฤƒ.

รŽn ce priveลŸte organizarea unei conferinลฃe de presฤƒ รฎn care medicul Cฤƒtฤƒlin Cรฎrstoiu sฤƒ rฤƒspundฤƒ la toate acuzaลฃiile care i se aduc, Firea a spus cฤƒ acest lucru va fi anunลฃat de echipa de campanie.

„Acest lucru รฎl va anunลฃa domnul doctor Cรฎrstoiu, pentru cฤƒ domnia sa s-a angajat รฎn faลฃa liderilor coaliลฃiei cฤƒ va organiza รฎn aceste zile o conferinลฃฤƒ de presฤƒ, รฎn care va aduce lฤƒmuririle necesare. Staff-ul domniei sale de campanie probabil cฤƒ va anunลฃa jurnaliลŸtii din domeniul politic ลŸi veลฃi fi cu toลฃii invitaลฃi”, a afirmat ea.

Gabriela Firea a negat informaลฃiile conform cฤƒrora echipele de campanie nu ar mai dori sฤƒ strรขngฤƒ semnฤƒturi pentru Cฤƒtฤƒlin Cรฎrstoiu.

„Colegii noลŸtri de la toate sectoarele, cele ลŸase sectoare, atรขt PSD, cรขt ลŸi PNL, chiar ลŸi รฎn acest moment sunt รฎn cartiere, pe strฤƒzi ลŸi adunฤƒ semnฤƒturi atรขt pentru primarul general candidat, cรขt ลŸi pentru primarii de sector. De asemenea, pentru Consiliul General ลŸi consiliile locale. Noi ne facem treaba cรขt putem de bine pรขnฤƒ รฎn ultima secundฤƒ, indiferent ce se va รฎntรขmpla, ce decizie vor lua liderii coaliลฃiei”, a declarat senatoarea PSD.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat miercuri cฤƒ primul pas pe care trebuie sฤƒ รฎl facฤƒ medicul Cฤƒtฤƒlin Cรฎrstoiu, candidatul comun PSD – PNL pentru Primฤƒria Generalฤƒ a Capitalei, este sฤƒ susลฃinฤƒ o conferinลฃฤƒ de presฤƒ รฎn care sฤƒ rฤƒspundฤƒ la toate acuzaลฃiile care i se aduc.

„รŽn momentul de faลฃฤƒ eu cred cฤƒ abordarea cea mai corectฤƒ, dupฤƒ ce decizia coaliลฃiei a fost ca domnul doctor Cรฎrstoiu sฤƒ fie candidatul comun pentru Primฤƒria Generalฤƒ a Capitalei, este ca domnul doctor sฤƒ facฤƒ o conferinลฃฤƒ de presฤƒ ลŸi sฤƒ rฤƒspundฤƒ la toate acuzaลฃiile. Nu am avut o discuลฃie nici cu domnul Ciucฤƒ, nici cu domnul Cรฎrstoiu despre retragere. Am avut discuลฃii รฎn coaliลฃie privind anumite lucruri sesizate. E normal cฤƒ am avut aceste discuลฃii cu staff-urile tehnice ลŸi cu oamenii politici din coaliลฃie, dar nu e un lucru anormal. Nu am avut o discuลฃie punctualฤƒ de a retrage pe cineva sau de a veni cu alt candidat. (โ€ฆ) Primul pas este ca domnul Cรฎrstoiu sฤƒ ลฃinฤƒ aceastฤƒ conferinลฃฤƒ ลŸi cred cฤƒ nu putem merge mai departe dacฤƒ nu lฤƒmurim toate aceste acuzaลฃii”, a spus premierul.

โ€œCฤƒtฤƒlin Cรฎrstoiu trebuie sฤƒ iasฤƒ รฎn spaศ›iul public ศ™i sฤƒ explice toate aceste acuzaศ›iiโ€, declarฤƒ liderul PSD, Marcel Ciolacu

โ€œDomnul Cฤƒtฤƒlin Cรฎrstoiu trebuie sฤƒ iasฤƒ รฎn spaศ›iul public, รฎn faศ›a presei, ศ™i sฤƒ explice toate aceste acuzaศ›iiโ€, a declarat liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, cu privire la medicul Cฤƒtฤƒlin Cรฎrstoiu.

Marcel Ciolacu a susศ›inut cฤƒ el, personal, n-a discutat cu Cฤƒtฤƒlin Cรฎrstoiu despre acuzaศ›iile legate de activitatea lui de medic sau de manager de spital. โ€œNu mie trebuie sฤƒ-mi explice, eu sunt premier. Trebuie sฤƒ explice bucureศ™tenilor, pentru cฤƒ este candidatul coaliศ›iei PSD โ€“ PNL la alegerile pentru Primฤƒria Capitaleiโ€, a susศ›inut Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a subliniat cฤƒ medicul Cรฎrstoiu urmeazฤƒ sฤƒ susศ›inฤƒ o conferinศ›ฤƒ de presฤƒ รฎn care sฤƒ rฤƒspundฤƒ acuzaศ›iilor care i s-au adus. Una dintre acuzaศ›ii este cea de incompatibilitate. Mai precis, Cรฎrstoiu a fost, simultan, manager la un spital de stat ศ™i medic la o clinicฤƒ privatฤƒ โ€“ care ar fi deศ›inutฤƒ de familia lui Cรฎrstoiu. Acuzaศ›ia de incompatibilitate ar fi analizatฤƒ de Agenศ›ia Naศ›ionalฤƒ de Integritate (ANI).

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Planศ™eul din Piaศ›a Unirii intrฤƒ รฎn reconstrucศ›ie totalฤƒ

Nicuศ™or Dan nu vrea sฤƒ รฎnchidฤƒ circulaศ›ia รฎn zona Piaศ›a Unirii, รฎn timp ce primarul sectorului 4 este de altฤƒ pฤƒrere Lucrฤƒrile de la planลŸeul...

Primarul matematician calculeazฤƒ excesul de cunoศ™tinศ›e din ศ™coli: obosealฤƒ pe banda rulantฤƒ

Ecuaศ›ia educaศ›iei romรขneศ™ti, explicatฤƒ de Nicuศ™or Dan care spune cฤƒ elevii obosesc de prea multฤƒ carte Fost olimpic la matematicฤƒ, primarul Capitalei afirmฤƒ cฤƒ, รฎn...

Morศ›i de beศ›i

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite รฎn ultimele patru luni cu ocazia descฤƒrcฤƒrii arheologice a zonei unde urmeazฤƒ sฤƒ se construiascฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ