15 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportFotbalSeara remizelor în Liga Campionilor: Real Madrid-Manchester City 3-3 și Arsenal Londra-Bayern...

Seara remizelor în Liga Campionilor: Real Madrid-Manchester City 3-3 și Arsenal Londra-Bayern Munchen 2-2

Real Madrid a terminat la egalitate cu Manchester City, 3-3 (2-1), marţi seara, pe stadionul ”Santiago Bernabeu”, într-un meci spectaculos disputat în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, potrivit agerpres.ro.

Pentru campioana en titre au înscris Bernardo Silva (2), Phil Foden (66) şi Josko Gvardiol (71), în timp ce pentru madrileni au punctat Ruben Dias (12, autogol), Rodrygo (14) şi Fede Valverde (79).

City a început în forţă şi a deschis scorul în minutul al doilea, prin portughezul Bernardo Silva, din lovitură liberă de la circa 40 de metri. Oaspeţii au avut şansa de a-şi dubla avantajul, dar portarul Lunin a apărat reluarea lui Haaland la colţul scurt.

Real Madrid, la meciul cu numărul 200 pentru antrenorul Carlo Ancelotti în Champions League, a reuşit egalarea în min. 12, când şutul expediat de Camavinga din marginea careului a fost deviat de fundaşul Ruben Dias.

Imediat, Real Madrid, deţinătoarea recordului de trofee în competiţie (14), a preluat conducerea, prin brazilianul Rodrygo (14), lansat pe contraatac de compatriotul Vinicius Junior. Rodrygo a profitat şi de ezitarea lui Akanji, trimiţând mingea printre picioarele fundaşului elveţian.

Momentele bune ale gazdelor au continuat, dar portarul german Ortega a respins şutul lui Rodrygo (31), brazilianul ratând ţinta ulterior (33). Ortega a fost la post şi la mingea trimisă de Vinicius Junior (42).

După pauză, tot ”los blancos” au fost periculoşi, însă Bellingham (54) şi Vinicius Junior (56) au fost imprecişi.

”Cetăţenii” au construit tot mai bine şi astfel au apărut ocaziile şi la poarta lui Lunin, dar Foden (59) şi Bernardo Silva (60) nu l-au putut învinge pe ucrainean.

Lunin nu a mai putut face nimic la şutul lui Foden (66), din marginea careului, şi nici la mingea trimisă cu efect de fundaşul croat Gvardiol (71), astfel că echipa lui Guardiola a preluat conducerea după aceste două goluri venite în decurs de cinci minute.

Real Madrid a reuşit să evite înfrângerea, printr-un gol de senzaţie înscris de uruguayanul Fede Valverde, cu un voleu din careu, la o minge trimisă de pe extrema cealaltă de Vinicius Junior.

Manşa secundă va avea loc la Manchester, pe 17 aprilie.

Pe ”Santiago Bernabeu”, în faţa a 76.680 de spectatori, au evoluat echipele:

Real Madrid: Lunin – Dani Carvajal (căpitan), Tchouameni, Rudiger, F. Mendy – F. Valverde, J. Bellingham, T. Kroos (Modric, 72), Camavinga, Rodrygo (Brahim Diaz, 72) – Vinicius Junior (Joselu, 86). Antrenor: Carlo Ancelotti.
Manchester City: Ortega – Gvardiol, Stones, Ruben Dias (căpitan), Akanji – Kovacic, Rodri, B. Silva – Foden (Julian Alvarez, 87), Haaland, Grealish. Antrenor: Josep Guardiola.

Arbitru: F. Letexier (Franţa).
Cartonaşe galbene: Tchouameni (1), Akanji (37), Carvajal (81), B. Silva (88).

Arsenal și Bayern Munchen au oferit răsturnări de situație în meciul de la Londra

Arsenal şi Bayern Munchen au încheiat nedecis, 2-2 (1-2), marţi seara, la Londra, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.

”Tunarii” au fost conduşi multă vreme, prin golurile marcate de Serge Gnabry (18) şi de Harry Kane (32 – pemalty), dar a obţinut un egal, graţie reuşitelor lui Bukayo Saka (12) şi Leandro Trossard (76).

Echipa antrenată de Mikel Arteta şi-a creat prima situaţie notabilă (7), dar Gabriel Martinelli a trimis mingea puţin pe lângă poartă.

Londonezii au deschis scorul prin Saka (12), cu un şut cu efect la colţul lung, după o minge primită în careu de la Ben White. Fundaşul dreapta a fost aproape de a-şi trece numele pe lista marcatorilor (16), dar a tras pe direcţia lui Manuel Neuer.

Bayern, care încearcă să salveze un sezon catastrofal, a egalat la capătul unui contraatac, prin Serge Gnabry (18), fost jucător la Arsenal, internaţionalul german marcând din cădere, după o pasă furnizată de Goretzka.

Bavarezii au preluat conducerea prin golul lui Harry Kane (32 – penalty), al 15-lea pentru atacantul naţionalei Angliei contra lui Arsenal. Lovitura de pedeapsă fusese obţinută de Leroy Sane, care a fost faultat în careu de Saliba.

Arsenal a alergat multă vreme după egalare, dar a reuşit-o în min. 76, când atacantul brazilian Gabriel Jesus s-a descurcat minunat în careul aglomerat al oaspeţilor şi i-a pasat belgianului Trossard, viitorul adversar al României la EURO 2024, care nu a ratat.

Bayern putea smulge victoria pe Emirates Stadium, dar francezul Kingsley Coman a reluat în bară la centrarea lui Musiala (90).

Echipa antrenată de Thomas Tuchel nu va putea conta în returul din 17 aprilie pe fundaşul canadian Alphonso Davies, suspendat.

La Londra, în faţa a 60.221 de spectatori, au evoluat echipele:
Arsenal: Raya – B. White, Saliba, Gabriel, Kiwior (Zincenko, 46) – M. Odegaard (căpitan), Jorginho (Gabriel Jesus, 67), Rice – Saka, Havertz (Partey, 86), Martinelli (Trossard, 66). Antrenor: Mikel Arteta.
Bayern: Neuer (căpitan) – Kimmich, De Ligt, Dier, A. Davies – Laimer, Goretzka – L. Sane (K. Coman, 66), Musiala, Gnabry (Guerreiro 70) – Kane. Antrenor: Thomas Tuchel.

Arbitru: G. Nyberg (Suedia).
Cartonaşe galbene: Davies (9), Kane (55), Partey (89).

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Deținut minor găsit decedat în camera de detenție. S-a spânzurat cu cablul de încărcare a telefonului

Un deținut minor aflat în custodia Penitenciarului Oradea a fost găsit spânzurat, duminică seara. Tânărul minor a fost descoperit decedat cu ocazia desfășurării activităților administrative...

Ministrul Mediului: Se așteaptă o noapte grea. Numărul de salvatori a fost suplimentat

Ministrul Fechet a declarat că atenția autorităților se mută spre nord, unde sunt avertizări de viituri la noapte Ministrul Mediului, Mircea Fechet a declarat că...

Ciucă este candidatul oficial al PNL pentru prezidențiale

Liberalii au validat în unanimitate candidatura lui Ciucă pentru alegerile prezidențiale. Rareș Bogdan promite o duzină de batiste pentru PSD Nicolae Ciucă a reafirmat...
Ultima oră
Pe aceeași temă