17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialInceput de vara friguros la Piatra Fantanele

Inceput de vara friguros la Piatra Fantanele

BISTRITA-NASAUD. Temperaturile au scazut, in Bistrita-Nasaud pana aproape de zero grade in mai multe zone ale judetului, minima inregistrata joi dimineata fiind de 2 grade la Piatra Fantanele, localitate situata in Muntii Bargaului, la granita cu judetul Suceava.
Dispecerul de serviciu de Sistemul de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud a declarat, joi, ca temperaturi scazute s-au mai inregistrat si la Muresenii Bargaului Ð 3,4 grade si Colibita Ð 6 grade Celsius. La Bistrita, temperatura inregistrata la ora 6.00 de Statia Meteo a fost de plus 7 grade cu 5 grade mai scazuta fata de normalul termic al acestei perioade.
„Este foarte frig pentru aceasta perioada. Daca nu era perdeaua de nori, nici la Bistrita nu s-ar fi inregistrat mai mult de 2 grade Celsius”, a declarat seful Statiei Meteo Bistrita, meteorologul Aurel Marcu.
Potrivit sursei citate, cele mai scazute temperaturi au fost inregistrate prin anii 50 cand mercurul a scazut sub zero grade, iar cele mai ridicate valori aferente acestei perioade in anii 60. Atunci maximele au trecut de 33 de grade Celsius.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă