27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSocialMeteoPompierii bucureșteni au intervenit la 288 de cazuri pentru gestionarea pagubelor produse...

Pompierii bucureșteni au intervenit la 288 de cazuri pentru gestionarea pagubelor produse de vânt în Capitală

Pompierii bucureşteni au intervenit, marţi, până la ora 18,00, la 288 de cazuri pentru gestionarea pagubelor produse de vântul puternic din Capitală, potrivit agerpres.ro.

Cele mai frecvente situaţii gestionate au fost cazurile de copaci căzuţi pe carosabil sau autoturisme – 131, elemente din tablă desprinse din acoperişul clădirilor – 45, cazuri de tencuială desprinsă din construcţii – 15, precum şi zece acoperişuri de clădiri afectate şi nouă stâlpi căzuţi, informează Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

In Ilfov au fost gestionate 29 de solicitări, arată sursa citată.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o avertizare meteorologică cod portocaliu pentru Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, în intervalul orar 08,00 – 18,00.

Cuba e pusă la pământ de valuri mari și vânturi puternice

Un front rece neobișnuit de puternic a lovit coasta de nord a Cubei, marți (6 februarie), cu valuri albe care inundă străzile cu apă de mare, provocând pene de curent în câteva locuri și împrăștiind în capitala Havana gunoaie și ramuri doborâte, conform Reuters.

Rafalele au crescut la 62 mph (100 km/h) în părțile de vest ale insulei, în timp ce furtunile și vânturile puternice au avansat spre sud din Florida, care au cunoscut condiții similare la începutul acestei săptămâni.

Locuitorii Havanei s-au strâns peste noapte, în timp ce luminile pâlpâiau și se stingeau, dar au ieșit încet pe străzi marți dimineață, îmbrăcați în jachete și cu pălării, în timp ce temperaturile au coborât până la 55 de grade Fahrenheit (12 Celsius), o vreme neobișnuit de rece pentru Cuba.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dan Podaru: Cei mai mulți cetățeni ai sectorului 1 n-o mai vor pe Clotilde Armand

Cei mai mulți locuitori ai sectorului 1 din Capitală nu o mai doresc pe Clotilde Armand la primărie, concluzionează candidatul Partidului Ecologist Român (PER)...

ELCEN îl acuză pe Nicușor Dan că minte

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi, 23 mai, într-o conferință de presă că lipsa apei calde în mai multe sectoare din...

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...
Ultima oră
Pe aceeași temă