Eurodeputatul Siegfried Mureşan a afirmat sâmbătă, la Piteşti, că voturile în favoarea formaţiunilor extremiste la alegerile pentru Parlamentul European pot fi considerate irosite, deoarece aceste formaţiuni nu participă efectiv la luarea deciziilor în cadrul UE, conform agerpres.ro.
„Am discutat astăzi cu tinerii despre pericolul extremismului, despre faptul că acest pericol există, este real, el există în România şi există în alte state membre ale Uniunii Europene şi am spus foarte clar tinerilor de ce extremiştii sunt un risc, sunt un pericol şi de ce, mai ales în Parlamentul European, ei nu pot obţine nimic pentru România. Un vot acordat extremiştilor este un vot pierdut la alegerile europarlamentare. Extremiştii în Parlamentul European sunt izolaţi, sunt dezbinaţi, sunt marginalizaţi, sunt în minoritate”, a declarat Siegfried Mureşan după conferinţa regională „Europa în fiecare localitate”, organizată de Tineretul Naţional Liberal (TNL).
El a precizat că deciziile la nivelul UE sunt luate de către reprezentanţii formaţiunilor politice pro-europene.
„Deciziile la nivelul Uniunii Europene sunt luate de oameni politici ca noi, cei din Partidul Naţional Liberal, care cred în Uniunea Europeană, care sunt pro-europeni şi care influenţează deciziile Uniunii Europene în bine pentru ţara noastră”, a mai spus europarlamentarul.
La conferinţa regională organizată de TNL au mai participat, printre alţii, ministrul Justiţiei Alina Gorghiu, senatorul Virgil Guran şi deputatul Daniel Constantin.
Cum se tratează febra AURarilor?
Partidele pro-europene din arcul guvernamental sunt mai preocupate de anul electoral 2024, decât de succesul lui 2023. Sunt cuprinse de febra galbenă, nu doar metaforic, numită AUR. Liderilor le e teamă că partidul lui George Simion va lua mai multe voturi decât ambele la un loc. O greșeală imensă.
Când ai mecanismele puterii, nu ești preocupat de strâmbele opoziției. Te uiți la cauzele creșterii acesteia în sondaje, nu la efectele electorale!
De ce să fii preocupat de șirul lung de alegeri de anul viitor, când ai altceva mai bun de făcut, acum?
Liderii coaliției nu cunosc efectele terapiei de șoc
Știm din psihologia mulțimilor că memoria colectivă e de scurtă durată. Avantajul partidelor puterii e că pot schimba paradigma și alinia altfel soldații pe terenul de joc.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!