6 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăInternaționalNord Stream cere peste 400 de milioane de euro de la asiguratorii...

Nord Stream cere peste 400 de milioane de euro de la asiguratorii săi

Nord Stream cere peste 400 de milioane de euro (436 de milioane de dolari) de la asiguratorii săi pentru exploziile din 2022 care au spart conductele destinate transportului de gaz rusesc către Germania, conform documentelor depuse în instanță, notează Reuters.

Nord Stream AG numește Lloyd’s Insurance Company și Arch Insurance ca pârâți în procesul său, care a fost depus luna trecută la Înalta Curte din Londra.

În documentele depuse la tribunal se precizează că estimarea preliminară actuală a Nord Stream privind „costurile de desecare și stabilizare a conductei, de efectuare a unei reparații complete și de înlocuire a inventarului de gaz pierdut” este cuprinsă între 1,2 și 1,35 miliarde de euro.

Procesul intentat de Nord Stream mai spune că una dintre conducte părea „mutilată și deformată” într-o zonă în care fusese deteriorată, dar „părea netedă și tăiată” în alta.

Lloyd’s a refuzat să comenteze. Nord Stream și Arch nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Procesul se concentrează pe exploziile din septembrie 2022 care au spart conductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2. Suedia – care luna trecută a renunțat la investigația sa – și Germania au găsit urme de explozibili în legătură cu incidentul, sugerând că a fost un act deliberat.

Rusia și Occidentul, aflate în conflict din cauza invaziei Kremlinului în Ucraina, s-au acuzat reciproc. Fiecare a negat orice implicare și nimeni nu și-a asumat responsabilitatea.

Potrivit documentelor judiciare, Nord Stream dă în judecată Lloyd’s în nume propriu și în calitate de reprezentant al altor persoane care au subscris la polițe emise de asigurători, inclusiv Munich Re, care a refuzat să comenteze.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Veste proastă pentru Kosovo! TAS nu consideră cazul România – Kosovo legat de rasism

Decizia UEFA de a acorda victoria României la masa verde a provocat nemulțumiri în tabăra kosovară, însă un expert TAS susține că acuzațiile de...

Proiectul Human Cell Atlas, un fel de Google Maps pentru biologia celulară

Proiectul Human Cell Atlas (Atlasul Celulei Umane) reprezintă un efort științific global de cartografiere a miliardelor de celule din corpul uman, cu scopul de...

De la întrerupător clasic la control vocal | Transformă-ți lustra într-un sistem inteligent 

Deschizi ușa casei și, înainte să apeși pe întrerupător, lumina din living se aprinde singură. Lustra living-ului se colorează în nuanțe calde, creând instant...
Ultima oră
Pe aceeași temă