16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăInternaționalPreședintele polonez cere membrilor NATO să crească cheltuielile pentru apărare la 3%...

Președintele polonez cere membrilor NATO să crească cheltuielile pentru apărare la 3% din PIB

Varșovia face presiuni asupra altor membri NATO pentru a-i forța să investească mai mult în contracararea economiei de război a Rusiei, notează Euronews.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a făcut apel la membrii NATO să își majoreze cheltuielile pentru apărare la 3% din PIB, afirmând că alianța trebuie să facă mai mult pentru a se alinia eforturilor Rusiei de a-și crește propriile cheltuieli militare, în timp ce războiul din Ucraina continuă.

Mesajul lui Duda este valabil pentru Polonia, cât și pentru colegii europeni din NATO. Remarca a venit chiar înainte ca el și premierul polonez Donald Tusk să viziteze Washingtonul pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a aderării Poloniei la NATO.

Polonia a aderat la alianță la 12 martie 1999, împreună cu Republica Cehă și Ungaria.

“Polonia este mândră că face parte din NATO de 25 de ani”, a declarat Duda într-un discurs adresat națiunii sale. “Nu a existat și nu există un garant mai bun al securității decât Alianța Nord-Atlantică.”

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

VIDEO. Maria Cârneci, fără perdea. Dezvăluiri emoționante despre relația cu Romulus Petrescu

Prezentă în emisiunea de la Kanal D "40 de întrebări" cu Denise Rifai, Maria Cârneci a vorbit despre relația cu Romulus Petrescu, despre viața...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Emmanuel Macron şi Xi Jinping militează pentru un arministițiu în toate conflictele pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris

Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat luni pentru un „armistiţiu olimpic” în toate conflictele din lume pe durata desfăşurării...
Ultima oră
Pe aceeași temă