15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecial"NUP" mentinut in cazul dublei agresiuni asupra unui politist

„NUP” mentinut in cazul dublei agresiuni asupra unui politist

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Mures, Tiberiu Onea, a respins plangerea formulata de politistul Sebastian Pop impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale (NUP) impotriva lui Alin Boros, fiul unui macelar din oras cu rude la „Electrica” si DGFP. Cu toate acestea, disputele dintre agentul de politie si tanar au ajuns pe rolul Judecatoriei.
Si asta, pentru ca procurorul Tiberiu Onea a mentinut solutia initiala prin care Boros primea „NUP” pentru ultraj, dar si-a declinat competenta in ceea ce priveste acuzatiile de lovire in favoarea Judecatoriei Targu-Mures.
Politistii din cadrul Sindicatului „Prolex”, care l-au sustinut pe Sebastian Pop prin memorii adresate Procurorului general al Romaniei, sunt nemultumiti de solutia data. „Vom ataca desigur in instanta solutia si vom vedea care este hotararea magistratilor, iar in functie de aceasta vom actiona mai departe”, a declarat vicepresedintele „Prolex”, Florin Valnei.
La randul sau, liderul sindicatului din Mures, Gheorghe Cerghizan, a afirmat ca nu este exclus ca in cele din urma, in semn de protest fata de organele de ancheta, politistii sa recurga la pichetarea Parchetului.
Seful Parchetului de pe langa Judecatorie a respins prin aceeasi rezolutie si plangerea lui Alin Boros care il acuzase pe politistul Sebastian Pop de abuz in serviciu. Acesta din urma a fost agresat de doua ori in anul 2005 de fiul unui om de afaceri muresean, o data in timp ce se afla in misiune si a incercat sa il amendeze pe acesta si apoi intr-o parcare din oras.
Plangerile penale depuse de agentul de politie la Parchet nu au fost solutionate decat dupa ce politistii din cadrul Sindicatului „Prolex” au sesizat Parchetul General printr-o scrisoare adresata procurorului general al Romaniei, Ilie Botos.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă