20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăVideoAzerbaidjanul a demolat fostul parlament armean din Nagorno-Karabakh

Azerbaidjanul a demolat fostul parlament armean din Nagorno-Karabakh

Azerbaidjanul a demolat marți (5 martie) clădirea care a găzduit cândva parlamentul etnic armean separatist din Nagorno-Karabah, eveniment care a fost difuzat de televiziunea de stat azeră, potrivit Reuters.

Demolarea televizată, cu gheare de metal uriașe rupând zidăria edificiului eviscerat, a subliniat în mod demonstrativ restabilirea controlului de către Azerbaidjan, de când forțele sale au recucerit Karabakhul anul trecut, și peste 100.000 de etnici armeni au fugit.

Regiunea a fost anterior independentă de facto de Baku, după un război care a cuprins prăbușirea Uniunii Sovietice, la sfârșitul anilor 1980, și începutul anilor 1990.

Presa de stat azeră a declarat cum clădirea parlamentului, alături de o structură învecinată care găzduiește o asociație a veteranilor de război armeni, a fost demolată deoarece au fost construite „ilegal”.

Armenia a acuzat Azerbaidjanul de epurare etnică – o acuzație negată de Baku, care a insistat că armenii din enclavă sunt bineveniți să rămână în teritoriu.

Armenii din Karabakh spun că au plecat în masă pentru că nu se simt în siguranță în Azerbaidjan.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu a dat avizul proiectului Drumului Expres Focșani – Brăila

Ministerul Transporturilor a aprobat joi, 23 mai 2024, indicatorii tehnico-economici pentru Drumul Expres Focșani-Brăila, o investiție estimată la aproximativ un miliard de Euro, a...

Alertă hidrologică! Cod galben de inundații pe râuri din 17 județe. HARTA

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de viituri pe râuri din 17 judeţe, valabilă...

În 2023, Lidl România a plătit la bugetul de stat peste 2,2 miliarde de lei, o sumă de 2 ori mai mare decât profitul...

Companiile Lidl din România (Lidl Discount SRL, Lidl România SCS, Lidl România SRL și Lidl Imobiliare România Management SCS) au încheiat anul calendaristic 2023...
Ultima oră
Pe aceeași temă