11 C
București
vineri, 10 ianuarie 2025
AcasăSocialEducațieCrina Duță, noi metode educaționale la Punctul IT București

Crina Duță, noi metode educaționale la Punctul IT București

Crina Duță explică beneficiile pentru copii ale noilor metode educaționale de la Punctul IT și modul de desfășurare al acestora în două locații noi din București.

Crina Duță: noi metode educaționale în două noi locații Punctul IT București

Crina Duță, manager de franciză și profesor de laborator, explică aplicarea noilor metode educaționale din programa de cursuri de programare pentru copii București la Punctul IT, în cele două noi locații: locația academică în campusul Universității Politehnica București și locația de tip coworking la AM Social Space, ambele oferind:

Echipamente specializate, precum imprimante 3D, roboți, brațe mecanice, ochelari VR și alte moduri de a aplica practic cunoștințele de programare conform metodelor educaționale Punctul IT bazate pe personalizarea programei conform aptitudinilor și intereselor celor mici;

Spațiu pentru a facilita învățarea atât individuală, cât și în grupe de maxim 8 cursanți, conform modului optim de învățare pentru fiecare copil;

Jocuri educaționale și spații desemnate interacțiunii dintre cursanți prin joc organizat, pentru a sedimenta într-un mod organic informațiile și a încuraja o colaborare sănătoasă între cei mici;

Profesori și facilitatori ai educației, cu experiență în cele mai noi și eficiente practici pedagogice. 

„Punctul IT este o școală altfel decât o școală o tradițională și, atunci, cu multă implicare și după o lungă căutare, am reușit să gestionez această provocare și să găsesc locațiile cele mai bune,” povestește Crina Duță. 

Cele două locații au fost alese cu grijă de către Crina pentru a facilita noile metode educaționale propuse de Punctul IT, respectiv educația ca joc, prin aplicații practice, și programa personalizată pentru fiecare copil cursant.

Despre Crina Duță, managerul a două francize Punctul IT București

Crina Duță a devenit parte din echipa Punctul IT București prin înființarea a două francize în două locații inedite care permit implementarea tehnicilor educaționale unice acestei școli de programare pentru copii. 

O fire analitică și creativă, Crina îmbină studiul academic și antreprenoriatul cu cele două pasiuni ale sale: tehnologia și educația. În cadrul proiectului Punctul IT, Crina contribuie atât cu experiența sa pedagogică, academică și practică în domeniul IT, dar și cu pasiunea pentru tehnologie și noi moduri de educație. 

„Motivația de a deveni managerului a două noi francize Punctul IT în București a fost determinată de experiența pe care o trăiesc în predarea laboratoarelor. Mi-am dat seama ca îmi place foarte mult să interacționez cu elevii și că, prin susținerea cursurilor de programare, pot îmbina aceste două pasiuni, pasiunea pentru tehnologie și pentru predare”, ne dezvăluie Crina.

Crina Duță este profesor de laborator la o facultate din cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București și studentă la doctorat în cadrul aceleiași universități.

În același timp, Crina lucrează ca Test Engineering Analyst în cadrul unei companii IT, unde își extinde pasiunea pentru îmbunătățirea noilor tehnologii și calitatea produselor software.

În timpul facultății, a urmat cursurile de pedagogie, continuând apoi să își extindă experiența în educație și învățare. Astăzi, Crina pune în practică și rafinează cele mai eficiente metode pedagogice pentru copii între 8 și 16 ani, la Punctul IT. 

„Conceptul Punctul IT este unic în peisajul educațional pentru copii prin accentul pe care îl pune pe flexibilitate și diversitate”, explică Crina

Punctul IT implementează metode inovatoare de educație, care se concentrează pe aplicația practică a tehnologiei conform intereselor și abilităților fiecărui cursant, ajutându-i pe cei mici să-și descopere pasiunile într-un mod sigur și eficient. 

Crina descrie beneficiile aduse de Punctul IT prin metodele educaționale propuse: „Conceptul Punctul IT este unic în peisajul educațional pentru copii prin accentul pe care îl pune pe flexibilitate și diversitate. Este un concept care se adaptează nevoilor individuale ale elevilor și care le oferă acestora șansa de a explora subiecte diverse. Misiunea noastră este să educăm copiii și tinerii și să le oferim oportunitatea să se dezvolte pas cu pas.”

Educația prin joc: o metodă de succes, de fiecare dată

Echipa de la Punctul IT pune un accent deosebit pe educația ca joc și perfecționează acest model de predare de mai bine de 7 ani. Ca pedagog pasionat, Crina explică modul în care funcționează această metodă: 

„Educația ca joc, sau mai bine zis prin joc, oferă un mediu sigur și stimulant pentru exprimarea creativității. Jocurile necesită adesea concentrare, perseverență și efort pentru a fi create. Astfel, elevii pot învăța importanța muncii lor și se pot bucura de satisfacția propriilor creații. Acest lucru îi va motiva să continue să depună eforturi și să își urmeze pasiunile. Educația ca joc schimbă perspectiva asupra procesului de învățare; îl face să fie plăcut, interactiv și atractiv.”

Proiecte și planuri de viitor pentru Punctul IT București

Planurile de dezvoltare ale francizelor Punctul IT București sunt deja stabilite și includ proiecte de lungă durată, precum:

  • Extinderea gamei de programe
  • Organizarea constantă a evenimentelor de promovare a misiunii Punctul IT
  • Creșterea continuă a echipei și a numărului de locații
  • Creșterea numărului de parteneriate cu companiile și instituțiile potrivite pentru a oferi oportunități de stagii cursanților 

Punctul IT deja colaborează cu o facultate din cadrul Universității Politehnica din București și organizează împreună competiția de programare de aplicații mobile pentru elevii de gimnaziu și liceu, „Hardcore Entrepreneur”.

Ca obiectiv personal, Crina își propune să rămână mereu în contact cu așteptările și nevoile părinților și copiilor înscriși la Punctul IT. Pentru ea, relația armonioasă cu elevii și cu părinții este un factor esențial pentru reușita misiunii principale a școlii de programare: sprijinirea celor mici în a-și găsi pasiunea și, de ce nu, a descoperi cariera care îi va face fericiți. 

Mesajul Crinei pentru cei care doresc să-și înscrie copiii la cursurile Punctul IT

„Sfatul meu pentru părinții care își doresc să își înscrie copiii la cursurile Punctul IT este acela de înțelege nevoia și pasiunea copiilor”

spune Crina.

„Noi punem accent pe dorința copilului de a învăța programare, acesta fiind și motivul pentru care înscrierea la cursurile Punctul IT se face pe baza unui interviu cu ajutorul căruia ne putem da seama care sunt dorințele și pasiunile copilul și care ar fi direcția potrivită pentru el.”

Ca pedagog, Crina evidențiază beneficiile pe care le pot aduce părinții prin implicarea sinceră și cu curiozitate în pasiunea celor mici pentru programare: „Îi încurajez pe părinți să-și arate interesul față de ceea ce învață copiii, să îi susțină și să îi încurajeze în procesul lor de învățare fără a-i forța sau a le cere mai mult decât ei își doresc. Fiecare copil are ritmul său de învățare și aprofundare a cunoștințelor, iar profesorii de la Punct IT se vor asigura constant că aceștia evoluează de la ședință la ședință.”

Cele mai citite

2024, cel mai călduros an din istoria României: Recorduri fără precedent

Ministerul Mediului a anunțat că anul 2024 a fost cel mai călduros din istoria măsurătorilor meteorologice din România. Vara a adus temperaturi record și...

Mihai Iosif, noul antrenor de la FC Voluntari

FC Voluntari a surprins prin numirea lui Mihai Iosif ca antrenor principal, după ce Gigi Nețoiu, conducătorul clubului, a fost nevoit să renunțe la...

„Moment istoric!” Ambasadoarea SUA la București, despre accederea României în Programul Visa Waiver

Accederea României în Programul Visa Waiver reprezintă un pas istoric în relațiile bilaterale dintre România și Statele Unite, a declarat ambasadoarea SUA la București,...
Ultima oră
Pe aceeași temă