15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaGermania trebuie să fie pregătită pentru război în cinci ani, ca răspuns...

Germania trebuie să fie pregătită pentru război în cinci ani, ca răspuns la acțiunile Rusiei

Armata Germaniei trebuie să fie complet pregătită pentru război în cinci ani, începând din acest moment, a declarat generalul Carsten Breuer, inspectorul general al Bundeswehr-ului.

Inspectorul general este ofițerul cea mai înaltă poziție din ierarhia militară a Germaniei.

Într-un interviu acordat presei din Germania, generalul Breuer s-a referit la amenințarea militară venită din partea Rusiei și la modul cum trebuie să răspundă Germania.

“Dacă privesc ameninţarea potenţială care vine din partea Rusiei, pentru noi înseamnă cinci până la opt ani de pregătire”, a declarat generalul Carsten Breuer. “Aceasta nu înseamnă că va fi un război la acel moment. Dar este posibil. Pentru că sunt militar, spun: în cinci ani, trebuie să fim apţi pentru război”, a subliniat generalul Breuer.

Cu câteva zile mai înainte, Boris Pistorius, ministrul german al Apărării (șeful politic al generalului Breuer), declara în fața jurnaliștilor că Rusia ar putea ataca o țară membră NATO în cinci până la opt ani. Ministrul german a sugerat că prima țintă a Rusiei ar putea fi una dintre țările baltice (denumire care se referă la Estonia, Letonia și Lituania).

Pentru Germania, pregătirea pentru un eventual război include și posibilitatea reintroducerii serviciului militar obligatoriu, a specificat ministrul Pistorius. O decizie pe acest subiect poate fi luată, în Germania, până în aprilie 2024. Germania renunțase la stagiul militar obligatoriu în anul 2011.

Pe de altă parte, ministrul Pistorius a salutat faptul că, după mulți ani, Germania are un buget al Apărării de peste 2 la sută din PIB, așa cum recomandă conducerea NATO pentru oricare dintre țările membre ale Alianței. Bugetul Apărării în Germania reprezintă 2,1 la sută din PIB.

Rusia are o atitudine tot mai amenințătoare față de țările NATO după ce țările din Alianța Atlantică au acordat sprijin Ucrainei împotriva Rusiei. Totuși, cererea Ucrainei de a fi primită în NATO a fost amânată de conducerea Alianței. Rusia a declanșat actualul război din Ucraina la data de 24 februarie 2022.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul a sesizat că plătim aceeași bani pentru cantități mai mici și cere sancțiuni pentru comercianți

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că urmează să fie elaborată o reglementare în baza căreia producătorii vor fi obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj, în...

Rusia – Ucraina, ziua 785. Leo Docherty, ministrul britanic al Apărării: Trebuie să privim războiul din Ucraina în termeni de ani, nu de luni

Ministrul Apărării al Marii Britanii, Leo Docherty, avertizează că actualul război dintre Rusia și Ucraina trebuie privit "în termeni de ani, nu de luni". Oficialul...

VIDEO. STB are un nou site. Cum să-l utilizezi

Societatea de Transport București (STB) anunță că are un site nou. “Avem site nou! Intră pe www.stb.ro STB este mai accesibil și în varianta digitală. Începând de...
Ultima oră
Pe aceeași temă