11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăȘtirile zileiJoe Biden face o nouă gafă: Vorbește despre o întâlnire cu liderii...

Joe Biden face o nouă gafă: Vorbește despre o întâlnire cu liderii europeni care nu mai trăiesc

Președintele Joe Biden s-a referit miercuri de două ori la cancelarul german Helmut Kohl în loc de fostul cancelar Angela Merkel, în timp ce a detaliat o conversație din 2021 la evenimente de campanie, relatează NBC News, potrivit orange.ro.

Este pentru a două oară în această săptămâna când Biden amintește de discuția cu un lider european care a murit cu ani în urmă.

Gafele lui Biden de miercuri au avut loc la o serie de strângeri de fonduri în New York, unde descria conversații pe care a spus că le-a avut cu liderii europeni la o reuniune a Grupului celor șapte națiuni industrializate din Marea Britanie în 2021, la câteva luni după revolta din 6 ianuarie.

Biden a declarat la ambele evenimente că “Helmut Kohl”, care a murit în 2017, l-a întrebat cum ar reacționa dacă ar citi despre oameni care au luat cu asalt Parlamentul britanic și au ucis ofițeri “pentru a împiedică alegerea unui prim-ministru”.

Merkel a participat la summitul din 2021 din Marea Britanie.

Casă Albă nu a răspuns unei solicitări de comentarii.

Nu a fost prima confuzie a lui Biden cu liderii europeni în această săptămâna. În prima gafă, Biden l-a încurcat pe președintele Franței, Emmanuel Macron, cu Francois Mitterrand, care a murit în 1996.

Biden l-a confundat pe Macron cu Mitterrand. VIDEO

O înregistrare video cu un moment de confuzie a preşedintelui american Joe Biden, care l-a confundat pe actualul preşedinte francez Emmanuel Macron cu unul dintre şefii de stat francezi din trecut, Francois Mitterand, decedat în urmă cu aproape 30 de ani, a devenit virală pe internet.

Biden, în vârstă de 81 de ani, care susţinea duminică un discurs la Las Vegas, în Nevada, a descris o reacţie a omologului său francez la o reuniune G7 în 2020.

Însă nu numai că a greşit numele liderului, dar i-a atribuit şi o naţionalitate greşită, dar apoi s-a corectat. “Am spus: ‘America s-a întors’”, afirmă Biden în această înregistrare video. “Mitterand – Macron, din Germania – vreau să zic, din Franţa, s-a uitat la mine şi a spus: ‘Ştiţi, ce, de ce, pentru cât timp v-aţi întors’”, a adăugat el, potrivit unei transcrieri a Casei Albe.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Grupul BVB a obţinut un profit în creştere cu 68% în primele trei luni

Grupul BVB a raportat un profit net de 2,96 milioane de lei pentru primul trimestru din 2024, în creştere cu 68%, respectiv 1,2 milioane...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

Grupul BVB a obţinut un profit în creştere cu 68% în primele trei luni

Grupul BVB a raportat un profit net de 2,96 milioane de lei pentru primul trimestru din 2024, în creştere cu 68%, respectiv 1,2 milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă