20.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒEconomieEconomie internฤƒRomรขnii au cรขศ™tigat รฎn 2023 premii prin tragere la sorศ›i de aproximativ...

Romรขnii au cรขศ™tigat รฎn 2023 premii prin tragere la sorศ›i de aproximativ 10 milioane de euro

Valoarea totalฤƒ a premiilor din promoศ›iile de consumatori cu tragere la sorศ›i desfฤƒศ™urate de companiile romรขneศ™ti รฎn anul 2023 a fost de aproximativ 10 milioane de euro, potrivit estimฤƒrilor Mediapost Hit Mail, cea mai mare companie organizatoare de promoศ›ii de consumatori din Romรขnia. Suma totalฤƒ a campaniilor promoศ›ionale de anul trecut a fost cu cu aproximativ 25% mai mare faศ›ฤƒ de 2022.

Mediapost Hit Mail gestioneazฤƒ de circa 20 de ani cel puศ›in un sfert din toate promoศ›iile de consumatori cu trageri la sorศ›i din ศ›arฤƒ.    

โ€žรŽntr-o nouฤƒ analizฤƒ amplฤƒ a campaniilor promoศ›ionale cu tragere la sorศ›i derulate prin intermediul companiei noastre, de data aceasta รฎn 2022 ศ™i 2023, am studiat, printre altele, cum au evoluat categoriile de premii acordate, apetitul pentru concursuri al consumatorilor รฎn funcศ›ie de vรขrstฤƒ ศ™i gen, ศ™i sezonalitatea acestor campanii promoศ›ionale. รŽn acest fel, am obศ›inut o imagine mai clarฤƒ despre factorii principali de succes ai campaniilor promoศ›ionale de acest genโ€, a declarat Marian ศ˜eitan, Director General Mediapost Hit Mail.

รŽn 2023, ponderea voucherelor a crescut faศ›ฤƒ de 2022 ศ™i a continuat sฤƒ domine topul categoriilor de cรขศ™tiguri prin tragere la sorศ›i. Dacฤƒ รฎn 2022 voucherele reprezentau รฎn jur de 44% din premiile oferite de companii, รฎn 2023 ponderea acestora a urcat pรขnฤƒ la 47%. 

La o distanศ›ฤƒ considerabilฤƒ รฎn ceea ce priveศ™te categoriile de premii s-au aflat, รฎn 2023, cosmeticele (+10%) ศ™i produsele electronice (puศ›in sub 10%). รŽn 2022, produsele din categoria casฤƒ ศ™i grฤƒdinฤƒ (+10%) ศ™i cosmeticele (+8%) au completat topul celor mai rฤƒspรขndite premii.

Apartamentele de douฤƒ camere ศ™i de tip studio, premiile รฎn bani, autoturismele, voucherele de vacanศ›ฤƒ ศ™i cฤƒlฤƒtoriile exotice au fost printre cele mai scumpe premii cรขศ™tigate anul trecut de cฤƒtre romรขnii care au participat la promoศ›ii cu tragere la sorศ›i. 

29% din valoarea totalฤƒ a premiilor din campaniile organizate de Mediapost Hit Mail รฎn 2023 s-a รฎnregistrat รฎn luna mai, aceasta fiind ศ™i cea mai mare pondere din an. Luna mai a urmat dinamica din 2022, cรขnd valoarea premiilor a fost de 19% din suma anualฤƒ a acestor premii.

De altfel, valoarea premiilor a crescut รฎn fiecare lunฤƒ din 2023 รฎn comparaศ›ie cu 2022, chiar ศ™i รฎn luna decembrie, cรขnd s-a รฎnregistrat cea mai micฤƒ sumฤƒ din an. 

Participanศ›ii la promoศ›iile de consumatori cu vรขrste รฎntre 18-39 de ani au cรขศ™tigat รฎn 2023 44% din valoarea totalฤƒ a premiilor, deศ™i ponderea lor รฎn totalul cรขศ™tigฤƒtorilor a fost de numai 35%.

Generaศ›ia celor cu vรขrste รฎntre 40-55 de ani a cรขศ™tigat 34% din valoarea totalฤƒ a premiilor, ei reprezentรขnd 33% dintre cรขศ™tigฤƒtori, รฎn timp ce premianศ›ii cu vรขrste de peste 55 de ani au cรขศ™tigat doar 22% din valoarea totalฤƒ a premiilor, deศ™i ei au reprezentat 32% din totalul cรขศ™tigฤƒtorilor. Aceste ponderi s-au schimbat รฎntr-o foarte micฤƒ mฤƒsurฤƒ รฎn 2023 faศ›ฤƒ de 2022.

Potrivit informaศ›iilor din raport, รฎn 2023, รฎn jur de 55% dintre cรขศ™tigฤƒtorii premiilor promoศ›ionale prin tragere la sorศ›i au fost femei, รฎn uศ™oarฤƒ creศ™tere faศ›ฤƒ de 2022, cรขnd peste 53% dintre cรขศ™tigฤƒtori au fost doamne.

MHM Promo Report 2023 a luat รฎn calcul campanii promoศ›ionale prin tragere la sorศ›i desfฤƒศ™urate รฎn 2022 ศ™i 2023 la nivel naศ›ional. Studiul a acoperit industria de retail, food & beverage, bricolaj, distribuศ›ie de carburanศ›i, fashion, beauty ศ™i turism.    

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe ย X,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Cele mai citite

Incredibil! Inelele lui Saturn vor dispฤƒrea complet ศ™i vor rฤƒmรขne invizibile pentru ceva timp

Inelele lui Saturn sunt pe cale sฤƒ devinฤƒ invizibile pentru o perioadฤƒ de timp din cauza poziศ›iei unice a planetei รฎn raport cu Pฤƒmรขntul...

Dialog satiric: Nuntฤƒ politicฤƒ – Academia Catavencu

โ€“ Nu arunci buchetul? โ€“ Mai bine te arunc pe tine, cฤƒ nu mai eศ™ti pe liste la alegeri. โ€“ Oleu! A venit ศ™i ศ™eful...

Percheziศ›ii รฎntr-un dosar de รฎnศ™elฤƒciune cu indemnizaศ›ii de creศ™tere a copilului

Poliศ›iศ™tii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitฤƒศ›ii Economice din Prahova au efectuat, joi dimineaศ›ฤƒ, 11 percheziศ›ii รฎn judeศ›ele Argeศ™, Prahova ศ™i รฎn municipiul...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ