16 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialSurpriza si soc in cazul Dosarului "Gazeta"

Surpriza si soc in cazul Dosarului „Gazeta”

Arestarea celor cinci manageri de presa din cadrul trustului „Gazeta” i-a surprins pe cei mai multi dintre politicienii clujeni. Unii dintre ei spera ca nu cumva la mijloc sa fie un abuz din partea autoritatilor. Altii au aflat ca jurnalistii ar fi santajat diferite persoane.
Au ajuns dupa gratii presedintele trustului „Gazeta”, Liviu Man, fostul comisar de politie, Ioan Otel, in prezent director de investigatii, directorul executiv Aurel Muresan, directorul de marketing, Dorel Vidican, si fosta contabila Anca Elena Cocut. A fost pus, insa, in libertate seful Departamentului de Protectie Interna, Adrian Avarvarei

Seful Departamentului de Strategie si Reforma din cadrul PSD, senatorul clujean Vasile Dancu, a declarat ca l-a surprins vestea arestarii. El nu poate sa isi explice cum s-a intamplat asa ceva. Dancu si-a exprimat speranta ca nu cumva actiunea sa fie un abuz din partea autoritatilor. El a declarat ca jurnalistii de la trustul „Gazeta” nu i-au cerut niciodata bani si ca au mediatizat intotdeauna corect ceea ce a spus.
Presedintele UDMR Cluj, consilierul local Attila Laszlo, s-a declarat, la randul sau, surprins de ceea ce se intampla. Lui i se pare ciudat ca s-a ajuns la arestarea ziaristilor. In opinia sa, intregul scandal a creat o situatie penibila pentru autoritati si pentru jurnalisti.
In schimb, deputatul PNL Horia Uioreanu a afirmat ca nu are nici o parere despre evenimente. El crede ca Justitia isi va spune cuvantul in mod corect. Uioreanu a adaugat ca jurnalistii de la trustul „Gazeta” l-au atacat de multe ori, fara nici o baza reala. El a mai declarat ca atitudinea sa hotarata a taiat orice tentativa de a-i fi oferita o „intelegere”.
Secretarul general al PD Cluj, primarul din Turda, Tudor Stefanie, a declarat ca arestarea jurnalistilor este o surpriza. El a recunoscut ca nu stie care este situatia reala in acest moment. Edilul a adaugat ca nu a avut niciodata probleme cu acest trust, dar ca in urma arestarilor, imaginea presei are de suferit. Stefanie si-a exprimat speranta ca nimic nu este adevarat.
In schimb, secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar, a fost mult mai vehement. El a afirmat ca este bine ca Parchetul s-a decis in sfarsit sa ia taurul de coarne impotriva unor oameni care au detinut functii importante de conducere in fosta Militie si in actuala Politie clujeana (n.r. – aluzie la fostul comisar Ioan Otel, in prezent director de investigatii al trustului „Gazeta”), ori din Securitate si din SRI (n.r. – aluzie la seful Departamentului de Protectie Interna, Adrian Avarvarei).
Funar a mai spus ca ramane de vazut daca nu cumva Justitia ii va pune in libertate pe cei arestati si nu va cere Parchetului sa isi prezinte scuzele. Senatorul PRM a adaugat ca nu a fost niciodata abordat ca sa i se ceara bani din partea trustului „Gazeta”, nici macar in perioada in care era primar. El a povestit ca unul dintre colegii sai, senatorul Ilie Stoica, reprezentantul PC Sibiu, i-ar fi spus ca ar fi platit 30 de milioane de lei vechi trustului.
Vicepresedintele PC, deputatul de Cluj, Petru Calian, a declarat, la randul sau, ca arestarea este un subiect extrem de sensibil. El a adaugat ca nu se poate pronunta pe marginea acestui subiect si ca spera ca independenta presei sa nu fie stirbita. Calian a mai afirmat ca nu are nimic sa le reproseze publicatiilor din trustul „Gazeta”, desi acestea l-au criticat in repetate randuri.
Vicepresedintele PNTCD, Serban Radulescu, a spus ca este clar ca presa nu poate functiona pe baza de santaj. El a adaugat ca nu are nici o informatie si ca nu ii vine sa creada ca un gazetar de faima lui Liviu Man ar putea sa faca asa ceva.

Cele mai citite

România scapă de Naomi Osaka la Billie Jean King Cup. Japoneza se retrage din turneu

Naomi Osaka, tripla campioană de Grand Slam, a anunțat că nu va participa la turneul final al Billie Jean King Cup din cauza unei...

Istvan Kovacs, delegat de UEFA la meciul dintre Real Madrid și Borussia Dortmund în Liga Campionilor!

Istvan Kovacs a fost desemnat de UEFA să conducă un meci important în Liga Campionilor, unde va arbitra disputa dintre Real Madrid și Borussia...

Daniel Bîrligea se va opera. Cât timp va lipsi atacantul celor de la FCSB

Daniel Bîrligea, autorul primului gol în victoria FCSB-ului împotriva lui Dinamo, va fi supus unei intervenții chirurgicale minore și va lipsi câteva zile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă