15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord afirmă că Putin ar putea efectua o vizită în...

Coreea de Nord afirmă că Putin ar putea efectua o vizită în viitorul apropiat, pe fondul tensiunilor din SUA

Coreea de Nord afirmă că Putin ar putea efectua o vizită în viitorul apropiat, pe fondul tensiunilor din SUA. Națiunea asiatică a subliniat, de asemenea, alinierea sa cu Rusia împotriva SUA și a criticat Consiliul de Securitate al ONU pentru convocarea unei reuniuni de urgență în legătură cu ultimele teste balistice ale țării, notează Euronews.

Coreea de Nord a declarat că a fost de acord să continue cooperarea strategică și tactică cu Rusia pentru a stabili o “nouă ordine internațională multipolarizată”, în timp ce cele două țări lucrează pentru a construi un front unit în fața tensiunilor tot mai intense cu Statele Unite.

Vorbind despre întâlnirile ministrului nord-coreean de externe Choe Son Hui cu președintele rus Vladimir Putin și cu ministrul de externe Serghei Lavrov, care au avut loc săptămâna trecută la Moscova, ministerul nord-coreean de externe a declarat că Putin și-a reafirmat, de asemenea, dorința de a vizita Pyongyangul și a spus că acest lucru ar putea avea loc la în viitorul apropiat.

Coreea de Nord și-a consolidat în mod activ legăturile cu Rusia, evidențiate de vizita liderului Kim Jong Un în septembrie în Rusia pentru un summit cu Putin. Kim încearcă să iasă din izolarea diplomatică și să își consolideze poziția în timp ce navighează într-un impas nuclear tot mai profund cu Washingtonul, Seulul și Tokyo.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă