12.8 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialPhil Collins i-a hipnotizat pe romani

Phil Collins i-a hipnotizat pe romani

Cariera lui Phil Collins este una dintre cele mai prolifice din istoria muzicii, acesta fiind baterist, vocalist, compozitor si totodata producator. A vandut 100 de milioane de albume solo, 250 de milioane in total (daca luam in considerare si albumele lansate alaturi de trupa Genesis), are 7 premii Grammy si hituri difuzate de toate posturile de radio din lume.
Phil Collins a venit la Bucuresti insotit de sotia sa si de cei doi copii. Pe langa cei 80 de tehnicieni a mai adus 10 tiruri mari de echipament, un ecran video de 160 mp, o scena mobila cu platforme ridicatoare, 35 de tone de echipament, care a fost suspendat de tavan, 140.000 W sunet si sute de lumini inteligente.
Bucurestenii prezenti duminica seara la Romaero au avut parte de doua ore de show total cu Phil Collins si cei 16 muzicieni ai sai. Peste 8.000 de spectatori au asistat la cea mai impresionanta productie realizata vreodata in Romania la un eveniment indoor.
In ciuda timpului rece de afara, pentru a-si asigura un loc cat mai in fata, multi spectatori care aveau bilete in picioare au preferat sa vina cu cateva ore mai devreme de inceperea spectacolului. Chiar daca pretul a fost destul de ridicat (intre 1.300.000 si 4.500.000 lei la categoria VIP), romanii au umplut pana la refuz hangarul Romaero (6.500 mp), care a beneficiat de incalzire si ventilatie. Vedetele au fost si ele prezente in numar mare la evenimentul anului. Marcel Pavel, Robert Turcescu si iubita sa, Oana Sarbu, trupele Holograf si Directia 5, Serban Huidu, Mircea Geoana impreuna cu familia, Artanu', Lapi (Vama Veche), Andreea Marin si Stefan Banica, Andreea Esca si Alexandre Eram, Gabriel Cotabita, Irinel Columbeanu si Irina Radu sunt doar cativa dintre cei pe care i-am zarit urmarind hipnotizati concertul sustinut de Phil Collins. Un spectacol impecabil, cu instrumentisti si baking vocals de nota 10. Tinand cont ca din cele 8.000 de locuri 6.000 au fost in picioare, au fost construite platforme de la jumatatea distantei dintre scena si spatele arenei pentru ca spectatorii sa aiba o vizionare cat mai buna. De asemenea, tavanul si peretii laterali ai hangarului au fost imbracati cu material textil pentru a asigura o acustica optima a incintei. Concer-tul a beneficiat de o sonorizare impecabila, fiind puse la punct cele mai mici detalii. Aflat intr-o forma de zile mari, Phil Collins (vocal si baterie) a incantat publicul cu hit-uri precum "You Can't Hurry Love", "Against All Odds", "Easy Lover", "One More Night", "Groovy Kind Of Love", "In The Air Tohight", "Another Day In Paradise", "Day Into The Light" si "You'll Be In My Heart", piesa scrisa de interpret pentru marele succes cinematografic Tarzan cu care a castigat un Oscar, un Grammy si un Glob de Aur. In scurtele pauze dintre piese Phil Collins le-a vorbit spectatorilor in… romaneste. Acesta a incercat si chiar a reusit, spre deliciul publicului, sa pronunte cateva cuvinte in romaneste, cuvinte scrise pe o foaie cu litere de 10 cm: "Buna seara, Bucuresti", "In sfarsit, in Romania", "Ma bucur ca sunt aici", "Va multumesc", "Sper sa cantati impreuna cu mine", "La revedere". La auzul ultimelor cuvinte spec-tatorii au devenit brusc tristi, pentru ca stiau ca o revedere cu marele artist era absolut imposibila. Asa ca l-au chemat la bis iar acesta nu s-a lasat prea mult asteptat. Impreuna cu trupa sa de muzicieni a mai oferit romanilor o ultima melodie… Concertul lui Phil Collins de la Bucuresti a facut parte din primul turneu de adio al artistului, "First Final Farewell Tour".

Marcel Pavel:

''Phil Collins este muzicia-nul etalon. Un artist desavarsit, un profesionist care ne-a oferit doua ore de muzica perfecta. A fost un concert la care ma asteptam de fapt. Nici nu avea cum sa fie altfel. Mi-as dori si eu un asa concert, insa stiu ca la noi nu se poate realiza. Mi-am implinit un vis vazandu-l pe Phil Collins live''.

Cele mai citite

Primăria Capitalei a luat o amendă de 100000 lei de la Garda de Mediu

Primăria Capitalei a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru nerealizarea măsurilor de reducere a concentrațiilor de poluanți atmosferici stabilite...

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau în portul Odesa

O rachetă a ruşilor a lovit luni o navă sub pavilion Palau în portul Odesa, ucigând un cetăţean ucrainean şi rănind cinci cetăţeni străini,...

Hezbollah a lansat un atac cu rachete către baza serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă Tel Aviv

Gruparea libaneză Hezbollah a anunţat luni că a lansat o salvă de rachete către principala bază a serviciului de informaţii militare israeliene, Glilot, lângă...
Ultima oră
Pe aceeași temă