30 C
Bucureศ™ti
miercuri, 4 septembrie 2024
AcasฤƒEconomieAutoUn nou studiu aratฤƒ cฤƒ maศ™inile BMW din Romรขnia sunt cele mai...

Un nou studiu aratฤƒ cฤƒ maศ™inile BMW din Romรขnia sunt cele mai avariate

Un studiu recent al companiei de date auto carVertical a dezvฤƒluit care sunt cele mai avariate maศ™ini din Romรขnia, iar vehiculele marca BMW au ocupat primul loc pe listฤƒ. Aceastฤƒ observaศ›ie seamฤƒnฤƒ cu tendinศ›ele din alte ศ›ฤƒri, BMW fiind cea mai deterioratฤƒ marcฤƒ de maศ™ini la nivel global. De cealaltฤƒ parte a spectrului, cu cele mai puศ›ine incidente รฎn trafic รฎn Romรขnia, se aflฤƒ Alfa Romeo. O altฤƒ concluzie a aceluiaศ™i studiu, รฎn cadrul cฤƒruia au fost analizate date privind daunele din ultimele 12 luni, a fost cฤƒ Porsche, Jaguar ศ™i Mercedes-Benz sunt mฤƒrcile auto cu cea mai mare valoare medie a daunelor รฎnregistrate.

4 din 5 maศ™ini BMW au fost implicate รฎntr-un accident

80,3% dintre toate BMW-urile din Romรขnia care au fost verificate pe carVertical fuseserฤƒ avariate รฎn trecut. Honda (79,3%), Hyundai (71,1%), Porsche (69,6%) ศ™i Mitsubishi (68,5%) sunt, de asemenea, deteriorate des ศ™i prin urmare cumpฤƒrฤƒtorii ar trebui sฤƒ fie precauศ›i atunci cรขnd cumpฤƒrฤƒ aceste mฤƒrci de maศ™ini.

BMW se situeazฤƒ รฎn fruntea listei celor mai avariate vehicule nu numai รฎn Romรขnia, ci ศ™i รฎn multe alte ศ›ฤƒri din รฎntreaga lume.

โ€žBMW este o marcฤƒ de automobile foarte cฤƒutatฤƒ, dar รฎn ciuda faptului cฤƒ vorbim despre un producฤƒtor de vehicule de lux, modelele mai vechi ศ™i mai accesibile ca preศ› sunt adesea achiziศ›ionate de ศ™oferi tineri, fฤƒrฤƒ experienศ›ฤƒ. De asemenea, conform companiilor de asigurฤƒri, ศ™oferii BMW sunt mai predispuศ™i sฤƒ-ศ™i asume riscuri atunci cรขnd conduc. Aศ™adar, nu este de mirare de ce se aflฤƒ รฎn fruntea listei mฤƒrcilor de maศ™ini cu cele mai frecvente daune”, explicฤƒ Matas Buzelis, expert auto ศ™i ศ™eful departamentului de comunicaศ›ii al carVertical.

Maศ™inile care au suferit daune grave รฎn trecut pot fi mai susceptibile la defecศ›iuni ocazionale ศ™i necesitฤƒ reparaศ›ii ample. Ca sฤƒ nu mai vorbim cฤƒ, รฎn unele cazuri, siguranศ›a acestora poate fi compromisฤƒ. Verificarea online a istoricului unui vehicul micศ™oreazฤƒ riscul de a cumpฤƒra o rablฤƒ, care vฤƒ poate toca rapid o mulศ›ime de bani.

Proprietarii de maศ™ini ar trebui sฤƒ verifice, de asemenea, istoricul vehiculelor lor pentru a afla dacฤƒ nu au daune ascunse care ar trebui investigate amฤƒnunศ›it de un mecanic. Este mult mai uศ™or sฤƒ vinzi o maศ™inฤƒ care are un istoric curat ศ™i sฤƒ negociezi cu cumpฤƒrฤƒtorii avรขnd dovada la รฎndemรขnฤƒ.

Maศ™inile Alfa Romeo din Romรขnia sunt cel mai puศ›in avariate โ€“ doar 42,5% din toate vehiculele verificate pe carVertical au fost avariate. Renault (44,6%), Jeep (45,6%), Peugeot (46,4%) ศ™i Nissan (46,5%) au procentaje asemฤƒnฤƒtoare.

Unele maศ™ini sunt avariate mai des 

Cรขnd vine vorba despre รฎnregistrฤƒri de daune, unele mฤƒrci de vehicule din Romรขnia au mai multe incidente consemnate รฎn rapoartele lor istorice. รŽn medie, o maศ™inฤƒ Honda verificatฤƒ pe carVertical are 3,1 รฎnregistrฤƒri de daune, urmatฤƒ de Lexus (2,8), BMW (2,7), Mitsubishi (2,6) ศ™i Land Rover (2,56).

โ€žEste absolut normal ca o maศ™inฤƒ sฤƒ fie implicatฤƒ รฎntr-un accident o datฤƒ la 5 ani. Acest aspect poate fi legat ศ™i de kilometraj. Cu toate acestea, vehiculele care au mai multe รฎnregistrฤƒri de daune grave sunt dificil de deศ›inut sau de รฎntreศ›inut. รŽn mod surprinzฤƒtor, carVertical a descoperit cฤƒ anul acesta, cel mai mare numฤƒr de daune รฎnregistrate pentru o singurฤƒ maศ™inฤƒ aparศ›ine unui Volkswagen Passat. Acest vehicul a avut 32 de cazuri de daune รฎnregistrate รฎn raportul sฤƒu”, spune Buzelis.

Vehiculele Citroen suferฤƒ cele mai puศ›ine accidente โ€“ modelele Renault au avut รฎn medie 1,77 daune descoperite pe carVertical, Alfa Romeo โ€“ 1,79, Renault โ€“ 1,81, Nissan โ€“ 1,88 ศ™i Peugeot โ€“ 1,89.

Aceศ™ti producฤƒtori se concentreazฤƒ pe producerea de maศ™ini de clasฤƒ economicฤƒ care nu atrag de obicei ศ™oferii pasionaศ›i de vitezฤƒ ศ™i prin urmare ajung sฤƒ aibฤƒ accidente mai rar.

Maศ™inile Porsche, Jaguar ศ™i Mercedes-Benz deศ›in recordurile pentru cele mai costisitoare daune din Romรขnia

รŽn Romรขnia, Porsche โ€“ 23.448 lei, Jaguar โ€“ 20.536 lei, ศ™i Mercedes-Benz โ€“ 19.711 lei au cele mai mari valori medii ale daunelor. Deศ™i o micฤƒ loviturฤƒ nu este ceva de care ar trebui sฤƒ vฤƒ faceศ›i griji atunci cรขnd cฤƒutaศ›i sฤƒ cumpฤƒraศ›i o maศ™inฤƒ la mรขna a doua, daunele majore ar trebui discutate cu mecanicii profesioniศ™ti pentru a evita apariศ›ia problemelor รฎn viitor.

Mฤƒrcile de vehicule premium au de obicei o valoare medie a daunelor mai mare รฎn comparaศ›ie cu maศ™inile din clasa economicฤƒ ศ™i prin urmare chiar ศ™i daunele mici pot costa mii de euro pentru a fi reparate.

รŽn funcศ›ie de marca vehiculului, repararea aceluiaศ™i tip de daune poate costa diferit. Dodge-urile au cea mai mare valoare medie a daunelor la nivel global โ€“ 29.547 lei, urmate de Porsche (26.023 lei) ศ™i Tesla (24.333 lei).

Metodologie

Cercetarea carVertical a examinat rapoarte de istoric auto reale achiziศ›ionate de clienศ›ii companiei din octombrie 2022 pรขnฤƒ รฎn octombrie 2023. Daunele รฎnregistrate รฎn aceste rapoarte au fost agregate pe mฤƒrci de maศ™ini, analizate ศ™i transformate รฎn procente pentru a putea fi create clasamente. Procesarea a milioane de verificฤƒri ale istoricului auto permite companiei sฤƒ vadฤƒ tendinศ›e ศ™i sฤƒ emitฤƒ previziuni pentru pieศ›ele de maศ™ini second hand.

Mฤƒrci auto dupฤƒ daunele istorice disponibile:

1. BMW โ€“ 80.25%

2. Honda โ€“ 79.29%

3. Hyundai โ€“ 71.12%

4. Porsche โ€“ 69.57%

5. Mitsubishi โ€“ 68.50%

6. Ford โ€“ 64.58%

7. Land Rover โ€“ 63.86%

8. Audi โ€“ 61.15%

9. Jaguar โ€“ 59.16%

10.ย Mercedes Benz โ€“ 58.00%.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe ย X,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ, unde sunt editor ศ™i editorialist economic.
Cele mai citite

Ciolacu nu รฎnศ›elege de ce Mircea Geoanฤƒ insistฤƒ sฤƒ candideze independent la prezidenศ›iale

PreลŸedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, spune cฤƒ Mircea Geoanฤƒ a รฎncercat sฤƒ รฎi adune pe toลฃi cei care nu รฎลŸi mai gฤƒsesc loc pe...

โ€žAre deja douฤƒ รฎnfrรขngeriโ€ – Meme Stoica รฎl ironizeazฤƒ pe Dan ศ˜ucu dupฤƒ transferul lui Bรฎrligea la FCSB

MM Stoica รฎl ironizeazฤƒ pe Dan ศ˜ucu dupฤƒ ce FCSB a cรขศ™tigat duelul pentru Bรฎrligea Gigi Becali (66 de ani) anunศ›ase cฤƒ ศ˜ucu a รฎncercat...

Ordonanศ›a fiscalฤƒ nu este despre austeritate, ci despre facilitฤƒศ›i ศ™i responsabilitate financiarฤƒ, spune Ciolacu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la รฎnceputul ศ™edinศ›ei de Guvern, cฤƒ ordonanศ›a privind mฤƒsurile fiscal-bugetare nu reprezintฤƒ un act de austeritate. Marcel Ciolacu a...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ