11.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăVideoVIDEO. ASEAN marchează 50 de ani de legături cu Japonia în cadrul...

VIDEO. ASEAN marchează 50 de ani de legături cu Japonia în cadrul unui summit

Liderii Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est, sau ASEAN, au comemorat 50 de ani de relații cu Japonia în cadrul unei întâlniri care a avut loc duminică (17 decembrie) la Tokyo.

După ce premierul japonez Fumio Kishida i-a întâmpinat pe rând pe lideri, inclusiv pe actualul președinte al ASEAN și președintele indonezian Joko Widodo, grupul a făcut o fotografie împreună, cu mâinile legate, înainte de ședința plenară de deschidere a summitului.

Ulterior, într-o declarație de presă comună, Kishida a declarat că Japonia și ASEAN au adoptat o declarație de viziune comună și un plan de implementare care afirmă angajamentele ambelor părți de a consolida parteneriatul ASEAN-JAPONIA.

Mai târziu, duminică, Kishida va avea întâlniri bilaterale cu președintele filipinez Ferdinand Marcos Jr. și cu prim-ministrul thailandez Srettha Thavisin.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

6 piese de mobilier esențiale în amenajarea unei camere pentru tineret

Cu siguranță, amenajarea unei camere pentru tineret este o sarcină care necesită atenție și creativitate....

Șapte legi promulgate azi de Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi șapte legi. Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat, astăzi, următoarele decrete: Decret pentru promulgarea Legii privind unele măsuri pentru...

Cutii de carton cu 1, 2 sau 3 pereți: ce alegi pentru afacerea ta?

Afacerea ta va avea doar de câștigat dacă alegi cutiile de carton potrivite produselor pe care le comercializezi. Poate te întrebi care este legătură....
Ultima oră
Pe aceeași temă