15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăȘtirile zileiParis: Isabelle Adjani a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare...

Paris: Isabelle Adjani a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală

Tribunalul penal din Paris a condamnat-o, azi, pe Isabelle Adjani la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi de 250.000 de euro pentru fraudă fiscală, conform impactpress.ro.

Actrița, laureată a cinci premii César, a fost găsită vinovată că, în 2016 și 2017, a avut domiciliul în Portugalia, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe venit în valoare de 236.000 de euro.

De asemenea, ea a fost condamnată pentru că a trecut o donație de două milioane de euro drept împrumut și pentru că a canalizat 120.000 de euro printr-un cont nedeclarat din SUA.

Judecătorii au dictat o pedeapsa mai aspră decât a Parchetului Național Financiar. La audierea din 19 octombrie, PNF solicitase 18 luni de închisoare cu suspendare și o amendă de 250.000 de euro, precum și doi ani de ineligibilitate.

Procesul s-a desfășurat în absența actriței și cântăreței de 68 de ani, care se află în Statele Unite. Apărarea sa a cerut amânarea procesului, invocând în special o „patologie acută”, dar instanța a respins această cerere, declarând că se îndoiește de „intenția reală” a acesteia de a se prezenta la bară. (E.T.)

Mai multe actrițe franceze și-au tuns părul în semn de protest față de moartea lui Mahsa Amini

Cele mai importante actrițe franceze, printre care Juliette Binoche și Isabelle Huppert, și-au tuns șuvițele de păr în semn de protest față de moartea lui Mahsa Amini, tânăra iraniană care a murit în custodia poliției morale din Iran.

„Pentru libertate”, a spus Binoche în timp ce își tăia o mână uriașă din părul castaniu și îl arăta la cameră.

Lui Binoche i s-au alăturat alte actrițe și cântărețe franceze de prim rang, inclusiv Marion Cotillard și Isabelle Adjani, când și-a tuns părul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă