13.1 C
București
sâmbătă, 19 octombrie 2024
AcasăSpecialConservatorii clujeni vor sa-si schimbe secretarul de stat

Conservatorii clujeni vor sa-si schimbe secretarul de stat

Liderii filialei clujene a Partidului Conservator i-au cerut premierului Calin Popescu-Tariceanu sa il demita pe secretarul de stat in Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Aurel Netin. In locul sau ar urma sa fie numit consilierul judetean Ovidiu Calin.
Netin a condus, pana la inceputul acestui an, filiala clujeana a Partidului Conservator. In luna ianuarie, el i-a cedat sefia filialei deputatului Petru Calian, care a venit de la PRM in fruntea unui grup politic ce include cinci consilieri judeteni si doi consilieri locali.
In anul 2004, Aurel Netin a reorganizat organizatia judeteana a PUR, care a devenit intre timp Partidul Conservator. Filiala fusese decimata de dezertarile in masa la PSD si la PNL.
Dupa ce a fost numit secretar de stat, Aurel Netin a renuntat la pachetul majoritar de actiuni pe care il detinea la firma „Sistec”, pentru a nu intra in conflict de interese. Timp de o jumatate de an, in intervalul ianuarie-iunie 2006, el a fost prim-vicepresedinte al organizatiei clujene a PC, iar de la inceputul lunii nu mai face parte din conducerea executiva a filialei.

Ovidiu Calin, fin si nas

Succesorul sau in postul de secretar de stat, consilierul judetean Ovidiu Calin, a fost ales pe listele PRM. Inainte de a trece la Partidul Conservator, acesta a condus organizatia de tineret OTRM Cluj. La conferinta judeteana a conservatorilor, Calin a fost ales prim-vicepresedintele filialei. El este, printre altele, finul deputatului Petru Calian si nasul de cununie al consilierului local Mircea Petric, fostul sef al organizatiei municipale de tineret a PC si fostul coordonator al campaniei electorale a PRM in judet.
Petru Calian a declarat ca legatura sa cu Ovidiu Calin nu a contat atunci cand l-a nominalizat pe acesta pentru postul de secretar de stat. Tot Petru Calian, care este viceliderul grupului parlamentar al PC din Camera Deputatilor, a declarat ca va coordona actiunile de imagine ale parlamentarilor Partidului Conservator.

Cele mai citite

Andrew Tate: Nu pot decât să mă rog pentru o moarte la fel de eroică ca Yahya Sinwar

Andrew Tate a postat sâmbătă pe social media că se roagă să moară la fel ca fostul lider Hamas Yahya Sinwar. „Nu pot decât să...

Schimb neașteptat de prizonieri între Rusia și Ucraina

Este al 58-lea schimb de prizonieri și a implicat 190 de prizonieri de război, a anunțat președintele Volodimir Zelenski Activistul ucrainean pentru drepturile omului și...

O dronă a fost lansată din Liban către reședința lui Netanyahu

Benjamin Netanyahu nu se afla acolo și nu există victime, spun oficiali israelieni O dronă a fost lansată către reședința premierului israelian Benjamin Netanyahu din Cezareea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă