4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalIsraelul a chemat-o pe ambasadoarea Spaniei dupฤƒ cรขteva declaraศ›ii ale premierului spaniol...

Israelul a chemat-o pe ambasadoarea Spaniei dupฤƒ cรขteva declaraศ›ii ale premierului spaniol Pedro Sanchez

Israelul a convocat-o joi la ministerul de externe pe ambasadoarea Spaniei, pentru a-i reproลŸa declaraลฃii ale premierului spaniol Pedro Sanchez, ลŸi a rechemat-o pentru consultฤƒri pe ambasadoarea israelianฤƒ de la Madrid, informeazฤƒ Reuters ลŸi AFP, preluate de agerpres.ro.

Convocarea reprezentantului diplomatic spaniol a avut loc din ordinul premierului israelian Benjamin Netanyahu, care a comunicat cฤƒ i-a dat instrucลฃiuni รฎn acest sens ministrului de externe Eli Cohen dupฤƒ „declaraลฃia ruลŸinoasฤƒ a prim-ministrului spaniol รฎn aceeaลŸi zi รฎn care teroriลŸti ai Hamas ucid israelieni รฎn capitala noastrฤƒ, Ierusalim”.

Doi militanลฃi Hamas au ucis joi cu focuri de armฤƒ trei civili รฎntr-o staลฃie de autobuz din Ierusalim, fiind apoi uciลŸi la rรขndul lor de soldaลฃi israelieni aflaลฃi รฎn afara serviciului ลŸi de un civil รฎnarmat; รฎn urma atacului s-au raportat cel puลฃin opt rฤƒniลฃi.

Sanchez a afirmat la televiziunea publicฤƒ spaniolฤƒ RTVE cฤƒ Israelul ar trebui „sฤƒ รฎลŸi bazeze acลฃiunile pe dreptul umanitar internaลฃional”, dar „dupฤƒ imaginile (din Gaza) pe care le vedem ลŸi dupฤƒ numฤƒrul tot mai mare de morลฃi, รฎn special bฤƒieลฃi ลŸi fete, am รฎndoieli serioase”. El รฎลŸi exprimase รฎncฤƒ din octombrie „รฎndoieli legitime” pe aceeaลŸi temฤƒ ลŸi apreciase vinerea trecutฤƒ la Rafah, รฎn Cisiordania, cฤƒ reacลฃia militarฤƒ a guvernului israelian la atacul Hamas din 7 octombrie este „disproporลฃionatฤƒ”.

Rฤƒspunsul diplomatic al Israelului la ultimele comentarii ale ลŸefului guvernului spaniol a constat รฎn rechemarea pentru consultฤƒri a ambasadoarei Rodica Radian-Gordon din Spania ลŸi รฎn convocarea omoloagei spaniole a acesteia de la Tel Aviv, Ana Maria Salomon Perez.

Israelul acuzฤƒ Spania cฤƒ este de partea Hamas

Israelul ศ™i Spania sunt implicate รฎntr-o disputฤƒ diplomaticฤƒ dupฤƒ ce unii miniศ™tri spanioli au fost acuzaศ›i de Israel cฤƒ sunt de partea Hamas รฎn conflictul din Orientul Mijlociu, afirmaศ›ie respinsฤƒ de Madrid, transmite Al Jazeera.

Disputa a apฤƒrut dupฤƒ ce politicieni spanioli de stรขnga din guvernul de coaliศ›ie au acuzat Israelul cฤƒ se implicฤƒ รฎn โ€œgenocidul poporului palestinianโ€.

Ione Belarra, ministrul spaniol, care este ศ™i liderul Unidos Podemos, partenerul junior de extremฤƒ-stรขnga รฎn guvernul de coaliศ›ie din Spania, a avut mai multe postฤƒri pe reศ›elele de socializare รฎn care lฤƒsa de รฎnศ›eles cฤƒ sprijinฤƒ Palestina, criticรขnd รฎn acelaศ™i timp ocupaศ›ia israelianฤƒ.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ pe  Twitter, Facebook ศ™i Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cฤƒtฤƒlin ศ˜erban scrie รฎn presฤƒ din anul 2019, iar din februarie 2021 la Romรขnia Liberฤƒ. A fost director de comunicare al Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i preศ™edinte al acestei organizaศ›ii. A primit din partea Casei Regale a Romรขniei, รฎn anul 2015, Medalia โ€žRegele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentฤƒ a Alianศ›ei Naศ›ionale pentru Restaurarea Monarhiei ศ™i pentru devotamentul cu care a promovat ideile ศ™i cauza monarhicฤƒ.
Cele mai citite

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...

Fii brand รฎntรขi la tine acasฤƒ

Flori rare, crescute cu greu, uneori la umbrฤƒ, deศ™i au nevoie de luminฤƒ ศ™i soare mult, produsele romรขneศ™ti sunt rara avis pe rafturile marilor...

Anunศ› public pentru autorizaศ›ie de mediu

Societatea BRAILA WINDS SRL, cu sediul social รฎn BucureลŸti Sectorul 4, Bulevardul Mฤ‚Rฤ‚ลžEลžTI, Nr. 4-6, CORP C4, CAMERA 302, Etaj 3, รฎnregistratฤƒ cu numฤƒr...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ