19.3 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialRadulescu a tras cu intentie

Radulescu a tras cu intentie

Expertiza balistica in cazul Radulescu, „vanatorul” de pe lacul Vacaresti, a luat sfarsit. Conform unor surse, specialistii au apreciat ca pozitia armei indica intentia agresorului de a comite fapta. In urma acestui raport, Alexandru Vacarescu, presedintele AFAN, a fost convocat la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). „Este adevarat, am fost convocati la Parchetul General in decursul acestei zile. Ne vom prezenta acolo”, ne-a declarat avocatul lui Radulescu, Catalin Dancu.

Desi politia a cerut retinerea, procurorii l-au facut scapat

Agresorul care l-a impuscat in cap pe Constantin Radulescu a fost audiat, in noaptea de duminica spre luni, timp de sase ore de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita. Dupa „indelungi” deliberari, acestia au decis, spre stupoarea generala, cercetarea in stare de libertate a lui Alexandru Radulescu pentru tentativa de omor calificat. Conform procurorului care a instrumentat cazul, aceasta decizie „a fost luata dupa ce acuzatul a sustinut ca arma i s-a descarcat accidental, iar declaratiile martorilor sunt contradictorii”, conform spuselor procurorului Nicolae Badescu. Astfel, in loc sa fie retinut asa cum au cerut printr-un referat organele de politie, acesta s-a ales cu o simpla interdictie de a nu parasi localitatea pe o perioada de 30 de zile. Mai mult, indulgenta procurorilor de la Targoviste este cel putin suspecta din moment ce ordonanta prin care agresorul are interdictie de parasire a localitatii este nula, deoarece nu indica nici o data de la care aceasta masura isi poate face efectul. In urma presiunii mediatice de care s-a bucurat cazul, dosarul lui Radulescu a fost transferat de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita la DIICOT Bucuresti.

Permis de portarma expirat

Politia a stabilit ca Alexandru Radulescu are permis de portarma din 1997, dar acesta nu era vizat din 2003. In plus, agresorul a fost exclus din 2000 din randul membrilor vanatori ai Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Dambovita, astfel incat el a folosit arma fara drept. In urma acestei dezvaluiri, Alexandru Radulescu a mai primit o noua acuzatie din partea procurorilor, respectiv aceea de nerespectare a regimului armelor si munitiilor.
In scurt timp, anchetatorii au primit raportul de constatare medico-legala asupra plagii impuscate a lui Constantin Radulescu. Conform raportului, directia de tragere a putut fi din partea stanga, distanta de tragere fiind de 50-60 centimetri. Victima a ramas cu o infirmitate permanenta, prin lipsa de substanta osoasa craniana.

Mars de solidaritate

Colegii tanarului impuscat de catre presedintele AFAN din Romania au anuntat ca vor organiza luni o actiune de solidaritate fata de situatia in care se afla Constantin Radulescu. „Actiunea de solidaritate are ca scop sensibilizarea autoritatilor statului si a opiniei publice in vederea evitarii pe viitor a unor asemenea evenimente nefaste”, se arata intr-un comunicat semnat de angajatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita. Faptasul risca intre sapte ani si jumatate si 12 ani de inchisoare, iar daca tanarul impuscat va muri pedeapsa va fi de pana la 25 de ani de inchisoare.

Cele mai citite

Comisia Europeană propune un ajutor de aproape 22 de milioane de euro pentru fermierii din România

Comisia propune alocarea a 120 de milioane de euro pentru fermierii afectați de fenomene meteorologice nefavorabile din Bulgaria, Germania, Estonia, Italia și România Comisia a...

Anca Țurcașiu iubește din nou, la patru ani de la divorț

Anca Țurcașiu, la patru ani după divorțul de Cristian Georgescu, și-a găsit din nou fericirea și nu s-a sfiit să o împărtășească publicului. Anca Țurcașiu...

Apare „un nou Vatican”, la o distanță mică de România

Albania plănuiește să înființeze un mini-stat musulman în capitala Tirana, inspirat de modelul Vaticanului. Acesta va fi destinat membrilor ordinului șiit sufi Bektashi și...
Ultima oră
Pe aceeași temă