5 C
București
marți, 17 decembrie 2024
AcasăPoliticăGrindeanu, atac la CNSC. VIDEO

Grindeanu, atac la CNSC. VIDEO

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, i-a solicitat premierului Marcel Ciolacu să fie traşi la răspundere aceia care întârzie derularea unor investiţii, el făcând referire la faptul că ar fi fost amânată cu un an de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor (CNSC) o decizie în cazul Lotului III a Autostrăzii A7.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate la Buzău, ministrul Transporturilor a menţionat că semnarea contractului de „Execuţie lucrări Autostrada Ploieşti-Buzău, Lot 3 Pietroasele – Municipiul Buzău km 49+350 – km 63+ 250” s-a realizat cu o întârziere de un an din pricina unei decizii a CNSC.

„Mi-aş fi dorit ca acest Lot III să se întâmple mai devreme, dacă stăm să ne uităm un pic în spate, colegii de la CNAIR au dat soluţia aceasta în urmă cu an, exact această soluţie. Sigur în acest an şi nu am să mă feresc să spun, nişte domni bine intenţionaţi de la un organism numit CNSC au considerat necesar să dea diverse decizii care într-un final, după un an şi ceva au dus la acea soluţie pe care noi am dat-o în urmă cu un an. S-a pierdut un an. Eu nu mă feresc să spun, s-a pierdut un an de zile din vina unor domni care nu răspund”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

El i-a solicitat premierului Marcel Ciolacu, prezent la evenimentul prilejuit de semnarea contractului de execuţie a Lotului III din A7, să aibă în vedere o soluţie pentru cei care din diferite motive întârzie nejustificat procedurile care implică derularea unor proiecte.


„Să spunem, dacă ar fi magistraţi şi ar fi peste orice influenţă, să spunem şi peste orice modalitate de a fi traşi la răspundere, dar nu. Vorbim despre un Consiliu în care nişte domni sau nişte doamne hotărăsc pe miliarde de euro hotărăsc să întârzie un an de zile, să dea după un an aceeaşi decizie pe care noi am dat-o în urmă cu un an, iar noi ne puteam afla astăzi când vorbim în situaţia în care ne aflam pe loturile I şi II undeva la 30-40% execuţie în teren. Cine răspunde pentru acest an pierdut? Nu răspunde nimeni pentru că acest Consiliu este dincolo de orice formă de a fi tras la răspundere. Eu cred, domnule prim-ministru, ştiu că aveţi în vedere acest lucru, să ne uităm şi colegii din Parlament vizavi de răspunderea pe care din punctul meu de vedere trebuie să o aibă şi cei care întârzie în acest mod lucrări de investiţii”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Valoarea contractului semnat este de peste 218 milioane euro. Traseul aferent lotului III al A7 are o lungime de 13,9 kilometri şi include construcţia a 8 poduri şi a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată în lungime de 1.260 metri.

Preţul pe kilometru este de circa 78,7 milioane lei fără TVA, reprezentând circa 15,7 milioane euro, fără TVA. Durata contractului este de 140 de luni, din care 20 de luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 120 de luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Donald Trump spune că va dura 100 de ani pentru a reconstrui orașele ucrainene

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat că va dura 100 de ani pentru a reconstrui orașele din Ucraina distruse în timpul războiului....

Israelul amenințat de o rachetă lansată din Yemen

Armata israeliană a anunţat luni că în centrul ţării au sunat sirene de avertizare după lansarea unei rachete din Yemen, care a fost interceptată...

ONU: Siria are nevoie de un „flux masiv de ajutoare”

Şeful Biroului pentru Afaceri Umanitare al Naţiunilor Unite (OCHA), Tom Fletcher, a afirmat luni că Siria are nevoie de un "flux masiv de ajutoare",...
Ultima oră
Pe aceeași temă