17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSocialUSR a strâns peste 75.000 de semnături pentru legea anti-păcănele

USR a strâns peste 75.000 de semnături pentru legea anti-păcănele

USR anunţă că a strâns peste 75.000 de semnături pentru susţinerea legilor care interzic amplasarea sălilor de păcănele în apropiere de şcoli, locuri de joacă, spitale, biserici şi centre culturale, la parterul blocurilor, la sate ori lângă alte săli de jocuri de noroc.

Dintre acestea, un număr de 2.265 de semnături au fost strânse în această săptămână, în Bucureşti, se precizează într-un comunicat transmis duminică de USR.

„Membrii USR au discutat în această săptămână cu bucureştenii despre pericolul pe care-l reprezintă jocurile de noroc pentru copii şi tineri şi au strâns 2.265 de semnături de susţinere pentru legile USR care opresc acest fenomen toxic în România. (…) Proiectele USR prevăd, de asemenea, interzicerea publicităţii în spaţiile publice la jocurile de noroc şi impun obţinerea unui aviz de funcţionare din partea primăriei pentru sălile de jocuri”, transmite sursa citată.

USR solicită majorităţii PSD-PNL să nu mai blocheze aceste legi împotriva păcănelelor şi să asculte vocea celor peste 75.000 de români care cer eliminarea jocurilor de noroc din oraşe.

„Jocurile de noroc au devenit, în doar câţiva ani, cancerul societăţii româneşti. Nici măcar copiii nu scapă. Oriunde întorc privirile în Bucureşti întâlnesc o reclamă la păcănele sau la o sală de jocuri. În timp ce PSD-PNL blochează proiectele USR anti-păcănele în Parlament, milioane de români sunt încurajaţi să devină dependenţi prin reclame super agresive şi săli de jocuri la tot pasul. USR este singurul partid care luptă pentru protejarea românilor de influenţa nefastă a industriei jocurilor de noroc şi care se bate în mod real cu şefii păcănelelor, în timp ce PSD, PNL şi AUR fac echipă cu ei”, a declarat deputatul USR Tudor Pop.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Asociaţia Energia Inteligentă: Furtuna geomagnetică sau solară poate avea consecinţe dezastruoase pentru reţelele electrice

O furtună geomagnetică sau solară poate avea consecinţe dezastruoase pentru reţelele electrice sau chiar pentru comunităţile care s-ar baza exclusiv pe energie electrică, arată...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă