Ecourile testelor nationale incep sa se stinga. Dupa rezolvarea contestatiilor formulate de absolventii claselor a VIII-a nemultumiti de notele la teze, lucrarile au fost trimise inapoi la centrele de evaluare. Membrii comisiilor au avut iarasi de lucru. In cursul zilei de miercuri, presedintii comisiilor de testare au fost convocati la Inspectoratul Scolar Judetean pentru a fi instruiti asupra modului in care trebuie sa procedeze in ceea ce priveste operatiunile ce trebuie efectuate pana la momentul in care testele nationale vor deveni o problema inchisa. Presedintii de comisii au operat modificari in cataloage, in functie de modul in care s-au rezolvat contestatiile depuse de candidati. Modificarea notelor din teze atrage dupa sine modificarea mediei pentru absolventii claselor a VIII-a care doresc sa intre la liceu.
De asemenea, presedintii de comisii au fost cei carora le-a revenit sarcina de a se ocupa de afisarea rezultatelor finale la centrele de evaluare, precum si a listelor cu elevii declarati „admisi” si a mediilor, in ordine ierarhica, pe baza carora vor fi acceptati la licee.
Testele nationale din acest an au devenit deja subiect de statistica. In judetul Constanta, au supravegheat modul de desfasurare a testarii 47 de presedinti de comisii, secondati de alte 251 de cadre didactice membre in comisiile de testare. Salile in care s-au sustinut probele au fost supravegheate de 1.192 de profesori, iar alti 520 de profesori au corectat lucrarile elevilor. Promovatii mai au de trecut un hop: cel reprezentat de acceptarea lor intr-unul din liceele din judetul Constanta. Marea batalie se va da pe locurile din liceele asa-zis bune, reprezentate de colegiile cu renume din municipiul Constanta.