Sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, a fost condamnat joi de Judecătoria Sectorului 2 la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare, după ce a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în urma unui control în trafic efectuat de poliţiştii Brigăzii Rutiere, potrivit agerpres.ro.
Conform sentinţei, Mirel Palada va sta trei ani sub supraveghere, perioadă în care este obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii timp de 90 de zile la ADP Sector 2 sau Primăria Municipiului Bucureşti – Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane.
De asemenea, el are interzis timp de trei ani să mai conducă o maşină pe drumurile publice.
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.
Mirel Palada a fost trimis în judecată în luna aprilie pentru săvârşirea infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, după ce, la data de 8 octombrie 2020, în jurul orei 23,30, a fost depistat în timp ce conducea un autovehicul pe Strada C.A. Rosetti din Bucureşti emanând halenă alcoolică.
El a fost condus atunci la sediul INML, unde a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În decembrie 2020, Palada a fost condamnat la 6 luni închisoare cu amânarea executării pedepsei, pentru că l-a lovit în 2017 pe fostul senator USR Mihai Goţiu în pauza unei emisiuni tv. Cei doi participau la dezbatere politică la postul B1 TV, iar în pauza de publicitate Mirel Palada l-a agresat fizic pe Mihai Goţiu.
Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, trimis în judecată
Sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, după ce a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în urma unui control în trafic efectuat de poliţiştii Brigăzii Rutiere.
Dosarul a fost trimis în instanţă la începutul lunii aprilie, fiind dezbătut în cameră preliminară, iar pe 5 mai un magistrat a confirmat legalitatea rechizitoriului întocmit de procurori.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!