15.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalTrump, furios รฎmpotriva anchetei ruse, โ€cea mai mare farsฤƒ din istoria politicฤƒโ€

Trump, furios รฎmpotriva anchetei ruse, โ€cea mai mare farsฤƒ din istoria politicฤƒโ€

Ancheta rusฤƒ este ”cea mai mare farsฤƒ din istoria politicฤƒ”, a denunลฃat marลฃi pe Twitter locatarul Casei Albe.

”Dacฤƒ media mare ar fi cinstitฤƒ, dar nu e, aceastฤƒ poveste ar fi mai mare ลŸi mai importantฤƒ decât Watergate”, a scris el, referindu-se la scandalul politic din anii ’70 care a condus la cฤƒderea preลŸedintelui Richard Nixon.

Raportul procurorului special Robert Mueller, rezultatul unei anchete de aproape doi ani, urmeazฤƒ sฤƒ fie fฤƒcut public joi – într-o versiune cenzuratฤƒ de anumite pasaje confidenลฃiale sau susceptibile sฤƒ aducฤƒ atingere reputaลฃiei martorilor.

Robert Mueller a conchis cฤƒ nu existฤƒ probe ale unei înลฃelegeri între echipa lui Donald Trump ลŸi Rusia în 2016, în timpul campaniei electorale victorioase a miliardarului republican.

Însฤƒ constatarea este mai nuanลฃatฤƒ cu privire la obstrucลฃionarea justiลŸiei – adicฤƒ posibilitatea ca preลŸedintele sฤƒ fi abuzat de puterile sale executive cu scopul de împiedica aceste investigaลฃii sฤƒ aibฤƒ loc.

Cu privire la acest aspect, secretarul Justiลฃiei Bill Barr a citat, în rezumatul sฤƒu al raportului o frazฤƒ a concluziilor lui Rober Mueller – ”Dacฤƒ acest raport nu conchide cฤƒ preลŸedintele a comis o infracลฃiune penalฤƒ, el nici nu-l exonereazฤƒ”.

În pofida faptului cฤƒ a repetat cฤƒ a fost dezvinovฤƒลฃit de raport, preลŸedintele Trump se aratฤƒ combativ odatฤƒ cu apropierea publicฤƒrii raportului.

”Nicio complicitate – nicio obstrucลฃionare”, a lansat el în alt tweet, marลฃi, dupฤƒ ce ลŸi-a îndemnat cele aproximativ 60 de milioane de abonaลฃi pe twitter sฤƒ citeascฤƒ un editorial al conservatorului Andy McCarthy, care atacฤƒ ancheta lui Mueller în The New York Post.

”De citit neapฤƒrat”, a subliniat el.

Cele mai citite

Elena Lasconi susศ›ine propunerile lui Nicuศ™or Dan pentru Bucureศ™ti

Elena Lasconi ศ™i-a declarat public susศ›inerea faศ›ฤƒ de cele 20 de propuneri pentru Bucureศ™ti prezentate de Nicuศ™or Dan, รฎntr-o postare pe Facebook. Ea a...

FCSB a รฎnvins รฎn deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) รฎn 10 oameni

FCSB a obลฃinut o victorie mare cu echipa greacฤƒ PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, รฎn...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ