25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSocialNinsori în țară. Avertismentul drumarilor pentru șoferi. Zeci de turiști sunt blocați

Ninsori în țară. Avertismentul drumarilor pentru șoferi. Zeci de turiști sunt blocați

Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere avertizează şoferii că este obligatoriu ca vehiculele care tranzitează zonele înalte, unde au început ninsorile, să fie echipate de iarnă, se arată într-un comunicat al CNAIR.

În special autovehiculele grele sa fie echipate cu lanţuri, deoarece există risc de accidente, dar şi de blocare a drumurilor, ceea ce îngreunează acţiunea utilajelor de deszăpezire. “Facem apel la conducătorii auto ca înainte să plece la drum să verifice prognoza meteo şi atenţionările CNAIR şi ale poliţiei rutiere”, precizează CNAIR.

Instituţia informează că utilajele sale de deszăpezire şi drumarii sunt mobilizaţi în teren şi acţionează acolo unde situaţia o impune.

Conform atenţionării Administraţiei Naţionale de Meteorologie, peste jumătate din ţară se va afla, pe parcursul zilei de duminică, sub o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, inclusiv de ninsori şi viscol în Carpaţii Orientali, la altitudini înalte.

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...
Ultima oră
Pe aceeași temă