14.3 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăVideoVIDEO. Un muzeu de artă și un port au fost avariate în...

VIDEO. Un muzeu de artă și un port au fost avariate în urma unei lovituri rusești asupra orașului Odesa

Rusia a lansat un atac aerian major asupra portului ucrainean Odesa de la Marea Neagră, duminică târziu (5 noiembrie), rănind cel puțin opt persoane, incendiind camioane încărcate cu cereale și deteriorând una dintre principalele galerii de artă din oraș, au declarat oficialii.

Aproximativ 20 de clădiri cu mai multe etaje și mai multe mașini au fost avariate în atac, a declarat Ministerul de Interne. Apărarea antiaeriană a doborât 15 din cele 22 de drone „Shahed” de fabricație iraniană și o rachetă X-59, potrivit forțelor aeriene.

Guvernatorul din Odesa, Oleh Kiper, a declarat că 15 drone au vizat infrastructura portuară a orașului. De asemenea, au fost avariate depozite , iar camioanele care transportau cereale au luat foc.

Rusia și-a intensificat bombardamentele asupra porturilor ucrainene, inclusiv Odesa, și a infrastructurii de cereale din iulie, de când Moscova s-a retras din Inițiativa privind cerealele din Marea Neagră, un acord de război care a permis exporturilor ucrainene să ajungă în multe țări care se confruntă cu amenințarea foametei.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată într-un accident mortal

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată în teribilul accident rutier din localitatea Bumbești Pițic, din județul...

Doi bărbați au murit după ce mașina în care se aflau a intrat într-un copac

Doi bărbați au decedat în noaptea de duminică spre luni, după ce autoturismul în care se aflau a lovit un copac. În urma impactului,...

Importurile de gaze ale României au crescut cu aproape 6%, în primele şapte luni din 2024

Producţia de gaze s-a majorat cu 1,4% anul trecut România a importat, în primele şapte luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă