Cumpărarea sau vânzarea unei case este o experiență interesantă pentru oricine. Există fiorul vânătorii și entuziasmul înțelegerii. Întregul proces este îmbunătățit de un bun agent imobiliar care cunoaște intrările și ieșirile pieței. Dar cu atât de mulți brokeri și agenți din care să alegi, găsirea unei potriviri perfecte poate fi o provocare mai mult decât te aștepți. A lucra cu un agent de vârf, cu experiență și demn de încredere, te poate asigura că proprietatea ta se vinde la cel mai bun preț sau pentru că vei cumpăra la cel mai bun preț de pe piață.
Iată câteva recomandări:
1. Alege persoana, nu experiența
Alege un agent care lucrează pentru tine și alături de tine. Nu alege un agent bazat doar pe experiență. Deși este bine să fie un agent cu experiență, nu este totul. Vei petrece mult timp cu agentul respectiv și trebuie să vă conectați. Alege pe cineva comunicativ și real, priceput la discuții și negocieri. Alege pentru tine, nu pentru casă.
2. Amintește-ți, chimia este cheia
Cel mai bine este să te vezi cu cel puțin trei agenți înainte de a-l alege pe cel cu care vei lucra. Concentrează-te pe expertiza cartierului, caută la nivel local.
3. Caută recomandări de la alți proprietari de case
În ciuda tehnologiei care pare să preia o mare parte din căutarea unei case, agentul imobiliar potrivit este în continuare o alegere de la om la om. Recomandarea este cea mai bună. Nu există un compliment mai mare pentru un agent decât o trimitere de la un client anterior. Întreabă proprietarii de case pe care i-ar recomanda. Dacă cunoști zona în care dorești să achiziționezi sau să vă vinzi proprietatea, va exista un expert în acea zonă.
4. Găsește pe cineva care are cele mai bune interese
Fii sincer și transparent cu privire la ceea ce cauți și, dacă un agent nu îți aduce opțiunile corecte, este posibil să nu caute case pentru tine, ci mai degrabă să câștige beneficii pentru el. Pune întrebări în avans și nu-ți fie teamă să mergi la altcineva dacă relația nu funcționează bine.
5. Folosește-ți intuiția
Creierul tău folosește logica și emoția atunci când iei o decizie, iar acel sentiment specific pe care îl primești atunci când o faci este intuiția ta. Dacă intervievezi un agent imobiliar pentru această treabă, urmărește dacă te simți bine cu el și decide urmându-ți intuiția.
6. Găsește un agent de încredere
În calitate de client, începe dialogul, dar acordă o atenție deosebită agentului sau brokerului și modului în care el ascultă și pune întrebări. Cei mai mulți agenți de succes au acces la tehnologia necesară pentru a-ți vedea proprietatea sau pentru a găsi opțiuni de cumpărare, dar este nevoie ca o ființă umană să înțeleagă și să lucreze pentru a-ți atinge obiectivele specifice. Ia-ți timp pentru a găsi un om pe care îl respecți și în care ai încredere.
7. Caută pasiune, convingere și onestitate
Uită-te la munca agentului. Cel mai simplu și mai valoros mod este de a analiza modul în care comercializează alte proprietăți. Uită-te la materialele imprimate, site-ul web, broșuri și pliante. Acordă atenție aspectului lor personal. Caută pasiune, convingere și onestitate. Vrei ca agentul tău să-ți spună ce va fi nevoie pentru ca proprietatea ta să se vândă mai repede și la cel mai bun preț.
8. Asigură-te că oferă asistență adecvată
Asigură-te că faci mai întâi cercetarea. Este susținut de o echipă? Un agent care are asistență poate oferi un nivel ridicat de servicii imobiliare pentru clienți. Majoritatea agenților lucrează cu mai mulți clienți la un moment dat. Logistica de cumpărare sau vânzare a unei case este complicată și este ușor să ratezi ceva sau să rămâi fără un personal de asistență.
9. Verifică dacă reduce riscul
Găsește un agent imobiliar care să fie sincer cu privire la riscurile de cumpărare sau vânzare. Sigur, vrei pe cineva care să fie realist și care poate diminua proactiv riscul. Când intervievezi agenți, acordă atenție celor care folosesc date reale în răspunsurile lor atunci când vine vorba de analiza investițiilor, performanța pieței la nivel de cartier și impactul pe termen lung al deciziei tale de cumpărare sau vânzare.
10. Caută valori de bază puternice
Indiferent dacă este vorba de afaceri sau de plăcere, găsirea unei persoane bune se reduce la valorile esențiale. Valorile esențiale sunt importante, deoarece dorești să lucrezi cu cineva care joacă după aceleași reguli. De exemplu, dacă ești o persoană cinstită care spune adevărul, nu ai vrea ca cineva să te mintă.
11. Găsește un agent plin de compasiune care să te înțeleagă
Este recunoscut faptul că, cumpărarea unei case este o sarcină stresantă, mai ales dacă te confrunți cu un divorț, dacă ai un copil, ai pierdut pe cineva drag etc. Ai nevoie de un agent care să aibă răbdare cu tine și circumstanțele tale. Discută cu un agent sau broker și vezi dacă are aceleași emoții, perspectivă asupra vieții, personalitate, ca și tine.
12. Record și inventar
Marii brokeri de vânzări în investiții imobiliare nu apar niciodată de nicăieri. Este nevoie de mult timp pentru a construi un palmares care să atragă un inventar de calitate. Pentru a obține cele mai bune oferte, trebuie să discuți în mod regulat cu cei mai buni brokeri din tipul, dimensiunea și regiunea ta țintă.
13. Caută linii clare de comunicare
În primul rând, trebuie să te simți complet confortabil vorbind și comunicând cu agentul imobiliar. Dacă ți se pare incomod sau dacă există o presiune nejustificată asupra ta de către un agent imobiliar, nu ți se potrivește.
14. Folosește internetul pentru informații
Doar pentru că ai un prieten care are un prieten care cunoaște un agent nu înseamnă că ar trebui să lucrezi neapărat cu acea persoană. Dacă ai în vedere un agent / agenți, efectuează niște verificări pe Google, consultă site-ul agenției lor, intervievează-i, trimite-le un e-mail. Suntem norocoși să trăim într-o epocă în care există atâtea informații la dispoziția noastră, așa că folosește-le.
Sursă foto: https://unsplash.com/photos/rgJ1J8SDEAY