15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSocialDate INS: Aproape un sfert din tinerii români nu au un loc...

Date INS: Aproape un sfert din tinerii români nu au un loc de muncă

Rata şomajului înregistrată în luna septembrie în România a fost de 5,4%, similară cu cea înregistrată în august, în timp ce rata şomajului în rândul tinerilor rămâne la un nivel ridicat, de 22,3%.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), numărul şomerilor cu vârsta cuprinsă între 15-74 ani, estimat pentru luna septembrie a anului 2023 a fost de 444.400 persoane, în scădere faţă de luna precedentă (446.600 persoane), dar şi faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent (448.200 persoane).

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 0,9 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 5,8% în cazul persoanelor de sex masculin şi 4,9% în cazul celor de sex feminin).

Datele INS arată că în rândul tinerilor, cu vârste între 15 şi 24 ani, rata şomajului rămâne la un nivel ridicat, respectiv de 22,3%.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 4,5% pentru luna septembrie 2023 (4,2% în cazul femeilor şi 4,6% al bărbaţilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 78,2% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna septembrie 2023.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cum îţi promovezi afacerea când eşti la început de drum

Promovarea noului tău business, mai ales dacă nu ai la dispoziție un buget care să îţi permită să angajezi o agenție de marketing, poate...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Preşedintele Iohannis a promulgat legea privind sprijinul acordat persoanelor vulnerabile pentru compensarea preţului la energie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 75/2023 privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă