-2.2 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăInternaționalPlatformele online foarte mari și motoarele de căutare vor publica primele rapoarte...

Platformele online foarte mari și motoarele de căutare vor publica primele rapoarte de transparență

Platformele și motoarele de căutare online foarte mari urmează să își publice primele rapoarte privind transparența în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale.

Platformele online foarte mari și motoarele de căutare online foarte mari urmează să își publice primele rapoarte privind transparența – iar unele dintre ele au făcut-o deja, în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale. Primele șapte platforme și-au publicat deja rapoartele, iar restul trebuie să facă acest lucru până la 6 noiembrie. Aceste prime șapte platforme sunt Amazon, LinkedIn, TikTok, Pinterest, Snapchat, Zalando și Bing.

Raportul privind transparența, împreună cu o bază de date a Comisiei privind expunerile de motive, precum și cu cerințele suplimentare pentru serviciile desemnate, cum ar fi viitorul acces la date pentru cercetători, vor asigura transparența și responsabilizarea în ceea ce privește moderarea conținutului online – în beneficiul cetățenilor, al cercetătorilor și al autorităților de reglementare. Acest lucru va contribui în mod semnificativ la controlul public și la asumarea răspunderii.

Rapoartele privind transparența trebuie să includă informații privind moderarea conținutului în cadrul serviciilor platformelor, detaliind numărul de notificări pe care le primesc de la utilizatori (și, odată ce au fost instituiți, de la notificatorii de încredere), numărul de articole de conținut retrase din propria inițiativă a platformei, numărul de ordine pe care le primesc de la toate autoritățile judiciare sau administrative naționale relevante, precum și acuratețea și rata de eroare a sistemelor lor automatizate de moderare a conținutului.

Rapoartele trebuie să includă, de asemenea, informații privind echipele de moderare a conținutului, inclusiv calificările și cunoștințele lingvistice ale acestora.

Platformele și motoarele de căutare online foarte mari trebuie să publice aceste rapoarte privind transparența o dată la șase luni.

Platformele cu mai puțin de 45 de milioane de utilizatori și serviciile intermediare vor trebui și ele să publice rapoarte anuale privind transparența, odată ce Regulamentul privind serviciile digitale va începe să li se aplice, în februarie 2024.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Prezența la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale: BEC publică date la anumite intervale

Conform deciziei BEC, informații despre prezența votului vor fi prezentate public astfel: Ora 9:30 – pentru situația de la ora 9:00; Ora 15:30 – pentru situația...

Marcel Ciolacu: Am votat pentru o Românie al cărei președinte să muncească pentru țară

Președintele PSD a adăugat că a votat și pentru stabilitate, echilibru şi echitate socială Marcel Ciolacu a declarat, la ieșirea din secția de votare că...

Peste 100 de sancțiuni, pentru cei care au continuat campania electorală în online. Au fost deschise trei dosare penale cu privire la posibile infracţiuni

Au fost date amenzi de aproape 70.000 de lei Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a anunțat duminică faptul că efectivele...
Ultima oră
Pe aceeași temă