15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSănătatePeste 6400 de cazuri de COVID-19 înregistrate săptămâna trecută în România. Câți...

Peste 6400 de cazuri de COVID-19 înregistrate săptămâna trecută în România. Câți pacienți sunt internați

În săptămâna 16 – 22 octombrie au fost înregistrate 6.404 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, potrivit unei informări transmise de Ministerul Sănătății.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 2.252 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Până în prezent, au fost înregistrate 3.492.196 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Incidenţa înregistrată la 14 zile este de 0,65.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 238 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Aproape 1000 de persoane sunt internate în spitale

Potrivit informării ministerului, un număr de 995 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, iar dintre aceștia 103 pacienți sunt în secțiile ATI.

În săptămâna 16 – 22 octombrie, au fost raportate de către Institutul Naţional de Sănătate Publică 32 de decese – 18 de bărbaţi şi 14 femei.

Două dintre decese s-au înregistrat la categoria de vârstă 40 – 49 de ani, două la categoria de vârstă 50 – 59 de ani, cinci la categoria de vârstă 60 – 69 de ani, şase la categoria de vârstă 70 – 79 de ani şi 17 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Conform Ministerului Sănătăţii, toţi pacienţii care au murit prezentau comorbidităţi şi 16 erau vaccinaţi anti-COVID.

Până în prezent, 68.487 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în ţara noastră.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă