15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăVideoVIDEO. Israelienii se oferă voluntari pentru a săpa peste 1.200 de gropi...

VIDEO. Israelienii se oferă voluntari pentru a săpa peste 1.200 de gropi pentru persoanele decedate

Miercuri, 11 octombrie, voluntarii au ajutat groparii care lucrau peste program la principalul cimitir militar din Israel, în timp ce au continuat înmormântările soldaților uciși de către atacatorii Hamas din Fâșia Gaza.

Dintre cei aproximativ 1.200 de israelieni uciși în raidurile și confruntările care au urmat și care au început sâmbătă (7 octombrie), 169 au fost identificați ca fiind soldați – cel puțin 10 dintre ei fiind rezidenți ai Ierusalimului, unde se află Cimitirul Național Muntele Herzl.

Numit după scriitorul Theodor Herzl de la sfârșitul secolului al XIX-lea, care a avut în vedere crearea statului evreu, cimitirul este locul de odihnă finală a numeroși lideri israelieni și soldați locali.

La o secțiune din apropiere, învecinată cu copacii de pe Muntele Herzl, zeci de persoane îndoliate au urmărit desfășurarea unei înmormântări.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cum să-ți creezi o relație sănătoasă cu banii tăi

Lipsa educației financiare poate avea consecințe semnificative asupra vieții și a bunăstării întregii familii. Discuțiile despre bani pot crea o stare de disconfort în...

Activiștii de partid și mafia universitară decid cine va verifica plagiatele

Am mai scris în repetate rânduri că Legea învățământului superior a fost gândită de mafia universitară, doar pentru a servi intereselor sale, pentru a-i...

Nicușor Dan: Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei, el precizând că sunt alegeri într-un singur...
Ultima oră
Pe aceeași temă