21.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăVideoVIDEO. Femei și copii uciși în tabăra de refugiați din Myanmar

VIDEO. Femei și copii uciși în tabăra de refugiați din Myanmar

Cel puțin 29 de persoane, inclusiv femei și copii, au fost ucise într-un atac în Myanmar, într-o tabără aproape de granița cu China, fapt despre care sursele au declarat că a fost efectuat de armata aflată la putere, deși junta a negat acest lucru.

Acest atac a fost unul dintre cele mai sângeroase împotriva civililor de la preluarea puterii de către armată printr-o lovitură de stat în 2021, ceea ce a declanșat conflicte cu o mișcare de rezistență și grupuri etnice înarmate din întreaga țară.

Guvernul Național al Unității (NUG) și Ambasada Britanică din Yangon au acuzat armata de bombardament, care a avut loc aproape de miezul nopții luni în statul Kachin.

Un purtător de cuvânt al juntei a declarat că armata nu este responsabilă.

Laiza este situată aproape de granița cu China și găzduiește mulți civili care locuiesc în tabere de refugiați în oraș și în jurul acestuia. ONU spune că peste un milion de oameni au fost strămutați din cauza conflictului din Myanmar.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ucraina va avea o iarnă foarte grea. ONU nu mai are fonduri s-o ajute

Naţiunile Unite nu au fondurile necesare pentru a-i ajuta pe ucraineni în această iarnă, în condiţiile în care peste jumătate din capacitatea Ucrainei de...

Femeie arestată preventiv pentru că și-a abuzat cei doi copii și i-a forțat să cerșească

O femeie din București a fost arestată preventiv pentru abuzurile la care și-a suspus cei doi copii, de 11 și 13 ani, care au...

Interzicerea motoarelor cu combustie internă din 2035 ar putea provoca o criză gravă în industria auto europeană

Ministrul italian al industriei avertizează asupra riscurilor interzicerii motoarelor cu combustie internă din 2035, cerând revizuirea planurilor din cadrul "Green Deal", relatează Financial Times. Adolfo...
Ultima oră
Pe aceeași temă