2 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăSocialEducațieComunitatea Youni: Mai mult de 50% dintre absolvenții de liceu au plecat...

Comunitatea Youni: Mai mult de 50% dintre absolvenții de liceu au plecat la studii în SUA

Peste 50% dintre foştii elevi de liceu care au aderat la comunitatea Youni şi au ales să studieze la universităţi din afara ţării în acest an, au luat avionul către Statele Unite ale Americii(SUA), mulţi dintre ei începându-şi deja cursurile la celebre instituţii de învăţământ superior precum Harvard, Columbia, NY University sau Fordham University, potrivit bursa.ro.

Pe al doilea loc în clasamentul alegerilor se află universităţile din Europa (în special Olanda, Germania şi Italia), aici alegând să îşi continue studiile 35% dintre elevii mentoraţi de Youni. Numărul celor care au ales Marea Britanie în acest an a fost de 5%. Regatul, deşi printre destinaţiile favorite ale absolvenţilor din alţi ani, a scăzut în preferinţe după Brexit, accesul la finanţarea studiilor fiind mai restrictiv pentru studenţii internaţionali.

5% dintre elevii din comunitatea Youni acceptaţi la studii în afara ţării au plecat catre Asia şi Australia.

„Mulţumesc, Youni, pentru ghidarea esenţială spre Cambridge. Având în vedere pasiunea clară pentru matematică, m-aţi ajutat să mă orientez spre universitatea potrivită şi să mă pregătesc impecabil pentru aplicare. Consultanţa de calitate şi încurajările constante m-au făcut să mă simt susţinut la fiecare pas”, spune Andrei Moldovan, alumni Youni, în prezent student la Universitatea din Cambridge.

În total, de la înfiinţare şi până în prezent, Youni, companie edtech care investeşte în formarea unui ecosistem internaţional de dezvoltare personală şi mentorat pentru tinerii care doresc să studieze în străinătate, a ajutat peste 3000 de elevi să ajungă la o universitate din afara ţării. Doar în acest an, Youni a obţinut burse şi ajutoare financiare de la universităţi din afara ţării pentru viitorii studenţi români în valoare de peste 18 milioane USD.

„Visul nostru, din momentul în care am înfiinţat compania a fost să ajutăm un milion de elevi, din România sau din alte ţări, să ajungă la universitatea visată. Suntem mândri că an de an vin către noi tot mai mulţi părinţi şi copii care fie nu ştiu ce să aleagă şi atunci primesc consiliere şi mentorat pentru a alege cel mai bun drum în funcţie de pasiunile lor, fie ştiu exact ce îşi doresc, dar nu ştiu paşii pentru a ajunge acolo şi aici intervenim noi iarăşi”, explica Andrei Nicolae, fondator şi CEO al Youni.

Recent compania şi-a extins activitatea şi în afara ţării, în Kazahstan şi Uzbekistan, alte trei pieţe fiind incluse în planul viitor de dezvoltare a operaţiunilor – Ungaria, Croaţia şi Bulgaria.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Cine este „Nepotul lui Ciucă‟, personajul dubios care face jumătate de miliard de euro din contracte cu statul 

Cătălin Podaru este un om de afaceri de succes din România după ce în ultimul deceniu a fost conectat constant la contracte cu statul, mai ales...

CFR a anunțat când va introduce în circulaţie primul tren electric format din material rulant nou

CFR Călători va introduce din 20 noiembrie 2024 primul tren electric de tip RE-IR TS02 Alstom Coradia Stream, o premieră pentru transportul feroviar românesc. Acest...

Înalta Curte: Nivelul de salarizare din spitale publice, finanțate integral din veniturile proprii, nu trebuie să fie la maximum anului 2022

Hotărârea poate genera ajustări salariale în cadrul spitalelor vizate, cu impact direct asupra personalului tehnic, economic și socio-administrativ Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ)...
Ultima oră
Pe aceeași temă