21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăȘtirile zileiVIDEO: Statele Unite susțin că nu există dovezi care să arate că...

VIDEO: Statele Unite susțin că nu există dovezi care să arate că munițiile furnizate Ucrainei ar provoca cancer

Pentagonul a respins joi (7 septembrie) afirmațiile Rusiei conform cărora munițiile cu uraniu dintr-un nou pachet de ajutor al SUA pentru Ucraina ar provoca cancer.

“Aș contesta afirmația oficialilor ruși. CDC (Centers for Disease Control and Prevention) a declarat că nu există dovezi că Organizația Mondială a Sănătății a raportat vreo creștere a cazurilor de leucemie sau a altor tipuri de cancer care să fie stabilite ca urmare a expunerii la uraniu depășit,” a explicat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh.

“Este muniție obișnuită,” a adăugat ea.

Utilizarea munițiilor cu uraniu este subiectul unei dezbateri aprinse; Coalitia Internatională pentru Interzicerea Armelor cu Uraniu susține că ingerarea sau inhalarea chiar și a prafului de uraniu poate provoca cancer și malformații congenitale.

Dar un raport al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu privind impactul uraniului asupra Serbiei și Muntenegrului, a de monstrat că nu a găsit “contaminare semnificativă și extinsă.”

Și Societatea Regală Britanică a afirmat într-un raport din 2002 că riscurile pentru rinichi și alte organe ca urmare a utilizării munițiilor cu uraniu sunt foarte scăzute, atât pentru majoritatea militarilor pe teren, cât și pentru cei care locuiesc în zona de conflict.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în 2 săptămâni şi adoptată prin HG până la final de iunie

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în două săptămâni, urmând să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern până la finalul lunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă